Uzman isim tarih açıkladı: Az kaldı dolar 15 olacak!

Uzman isim tarih açıkladı: Az kaldı dolar 15 olacak!

Ekonomist Meriç Köyatası, Merkez Bankası'nın kararı sonrası dolar kuru tahminini güncelleyerek yatırımcıları uyardı.

Merakle beklenen  Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. PPK, politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 15'e kadar çekti. Ekonomist Meriç Köyatası, Merkez Bankası'nın kararının ardından dolar tahminini güncelledi. Sene sonu dolar tahminini 12 Liradan 15 Liraya çıkaran Ekonomist Meriç Köyatası, "Yoksulluk içinde olan halk daha da yooksullaşacak, iflaslar gelecek işsizlik artacak" ifadelerini kullandı.  

 

"BU KADAR ÇILGINLIKTAN SONRA 12 LİRA BİLE AZ"

Ekonomist Meriç Köyatası'nın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Bağımsız (!) Merkez Bankası, Cumhurbaşkanının talimatına uygun olarak faizi 100 baz puan daha düşürdü. Dolar, euro, altın çıldırdı ve çıldırmaya devam edecek. Dolar nereye kadar çıkar diye soranlara daha önce yılsonu 12 diyordum. Bu kadar çılgınlıktan sonra 12 lira bile az. 

Tek bir açıklaması var. Türkiye’deki varlıkları yok fiyatına yabancılara, ya da yurt dışında dolar istiflemiş yandaşlara satmak.  İktidarın elinde ülkeyi yönetmek için döviz kalmadı. Varlık satışı ile yurt dışından kaynak getirmek istiyorlar. Galiba ülkeyi satışa çıkardılar. Sezon sonu indirimi yapar gibi faizi indirip dövizi yükselterek Türkiye’nin varlıklarının değerini iyice düşürüyorlar. Yeter ki bir şeyler satalım elimizde döviz olsun… Yazık, çok yazık… 

 

"14-15 LİRA BANDINA OTURUR DİYORUM"

Bu kararın sonucunda Türk milleti daha da yoksullaşacak. Servet sahiplerinin serveti daha da artacak. Evlerin mutfağında yangın, ama evlerde ısınamama ve donma olayları daha da artacak. Yurt dışına borcu olan şirketler iyice zora düşecek iflasa sürüklenecek. İşsizlik daha da artacak. Ellerinde döviz bulunan yandaş ve paydaşlar bu şirketleri ölü eşek fiyatına satın alacak.  Bunların olacağı besbelli iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başka bir hesabı mı var? Varsa ne olabilir? Bunu bir iktisatçı olarak tek başına değerlendirmekte zorlanıyorum. İktisatçılar, siyaset bilimciler ve psikologlardan oluşan bir tartışma grubu gerekiyor. 
Bu saatten sonra yıl sonunda dolar ne olur Euro ne olur? Ben yılbaşında 12 lira olur hedefimi düzeltiyorum. 14-15 lira bandına oturur diyorum. Altın için ise Şubat ayına kadar 725-750’ye kadar yolu var. "

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.