Akmaz: Sağlık çalışanları huzursuz ve mutsuz

Akmaz: Sağlık çalışanları huzursuz ve mutsuz

"12-18 Mayıs Ebeler ve hemşireler haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akmaz, sağlık çalışanlarının bir an önce haklarının verilmesi gerektiğini belirterek ‘’Sağlık çalışanları huzursuz ve mutsuz’’

12-18 Mayıs Ebeler ve hemşireler  haftası nedeniyle Türk Sağlık Sen Gaziantep Şubesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu anlamda gerçekleştirilen moral gecesinde ebe, hemşire ve diğer sağlık çalışanları, yoğun iş temposunun ardından stres atma fırsatı yakaladılar.

YÜZ GÜLDÜRECEK SOMUT BİR ADIM ATILMADI

Şahinbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen  etkinlikte konuşan Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akmaz, ebe ve hemşireler haftasını buruk kutladıklarını belirterek ‘’Hemşire arkadaşlarımız  karşılanmayan talepler ve ücretle ilgili beklenen düzenlemelerin henüz hayata geçmemesi nedeniyle bu haftayı buruk geçirmektedir. Salgın döneminde olağanüstü bir performans sergilemelerine rağmen, hemşire ve diğer sağlık çalışanların yüzünü güldürecek somut bir adım atılmaması ve çözüm üretilmemesi sağlık çalışanlarını üzmektedir. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi’nin uzun zamandan  beri talep ettiği, tek kalem ödeme, refah payının verilmesi ve enflasyon farklarının aylık ödenmesi bir an önce uygulamaya geçirilmelidir.’’ Dedi.

MUTLU TÜRKİYE İDEALİMİZE KAVUŞMAK İSTİYORUZ

Sağlık çalışanlarının huzursuz ve mutsuz olduğunu belirten Akmaz’’ Sağlık hizmetlerinin daha verimli olabilmesi, çalışanların yüzünün gülmesi, mutlu çalışan, mutlu Türkiye ideallerimize ulaşmanın anahtarı, hakkı teslim etmekten, emek veren ve alın teri dökenler için gereğini yapmaktan geçmektedir. Sağlık çalışanları huzursuz, mutsuz ve ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır. Bu anlamda Öneri ve isteklerimizin bir an önce hayata geçirilmesi elzemdir. Taleplerimiz makul, haklı ve gerçektir. Çalışanların penceresinden bakarak sıkıntılarımızı dile getiriyoruz. Haklarımızı alana kadarda bu haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Önemli gün ve haftaların bayram tadında geçmesinin yolunun, sağlık çalışanlarının taleplerinin hayata geçirildikten sonra olacağını ısrarla vurguluyoruz’’ diye konuştu.

Konuşmanın ardından geceye katılan sağlık çalışanları  birlikte yemek yiyerek, Mehmet Yavuz Sıra Geceleri ekibi eşliğinde gecenin tadını çıkarmaya çalıştılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.