Arazi sahipleri ile görüşmeler yapılıp, Gaziantep talan edildi

Arazi sahipleri ile görüşmeler yapılıp, Gaziantep talan edildi

"İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu haftalık olağan basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu."

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal nezdinde tüm gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler gününü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Gazi sayılmak için %40‘ın üzerinde malüllük olması gerekiyor. Bu kabul edilemez, bu ülke için canını hiçe sayacaksın, sonra sen az yaralanmışsın seni gazi saymıyoruz diyecekler;  bu kabul edilemez. Bu ülke için canını hiçe saymanın oranı olmaz. Bu durum ivedi düzeltilmelidir deyip, Gaziantep gündemine dönelim.

 Üniversiteler açıldı. Ancak AKP hükümeti yine yaptı yapacağını, KYK  yurt çıkan öğrenci isimlerini yeni açıkladı. Veliller ve öğrenciler çaresiz kaldı. Yurt çıkmayan öğrenci ve veliller perişan oldu. Gaziantep Valiliğinden ve Yurtkur Gaziantep Müdürlüğünden ivedi açıklama bekliyoruz. Kaç tane üniversite öğrencisi yurt başvurusu yaptı. Kaç öğrenci açıkta kaldı. Yapımı devam eden veya yeni açılacak yurt varmı, var ise nezaman açılacak, ne kadar öğrenci barınacak. Bu sorular ivedi birinci ağızdan açıklanlaıdır. Gaziantep’e gelen çocuklarımız perişan edilmemelidir.

 AKP hükümeti , çocuklarımızı önce FETO terör örgütünün kucağına attı. Üniversiteyi açtığı yere yurt yapmadı. Bu sahayı FETO terör örgütüne bıraktı. Çocuklarımızı ve velilleri bu yurtlara yönlendirdi. Sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Şimdi ise farklı CEMAAT Yurtlarının kucağına atıyor. 19 Yılda eğitim sistemini değiştirerek gençliği yok etti. Şimdi ise o gençlik üniversiteye başladı. Son noktayı koyuyorlar, cemaatlerin kucağına atıyorlar. Yok edilen bir kuşak. Ben Ziraat Fakültesini  Vanda okudum. Yurtlar yetersizdi. Özellikle kız arkadaşlarımız mecburen FETO yurtlarında kalmak zorunda bırakılırdı. Üniversitedeki öğretim görevlileride bu yurtlarda kalırdı. Sonuç bir nesil yok edildi.

 Barınma ve alt yapı çözülmeyen yere Üniversite açılması kadar yanlış bir uygulama olamaz. Ama AKP hükümeti üniversiteleri diploma dağıtma merkezi ve gençliği 4 yıl daha oyalama sistemi olarak gördüğünden bu işlemi yapıyor. Bir nesili yok ediyor.

 AKP hükümeti döneminde yargı hukuksuzluğa kurban edildi. AKP yöneticileri biz yaparız, işte yargı deyip işin içinden çıktı. Yargı itibarsızlaştırıldı. Metronun arka tarafındaki araziler önce imara açıldı. Sonra arazi sahipleri ile görüşmeler yapılıp, Gaziantep talan edildi. %40 olan DOP payının üzerine %20-25 belediyeye bağış alındı. Yüksek kat imar verildi. Alınan bu hibeler yine peşkeş çekilip, acil ihale ile satıldı. Mahkemeler ise kendisi çalıp kendisi oynadı. Bu süreçte ise, metronun arkası talan edildi. Arazi sahipleri kazançlı, yeşil alan olan yeleri çok katlı imar aldı. Belediye karlı, %20-25 hibe adı altında haraç aldı. Gaziantep ise kayıp etti. Yeşil alan gitti. Gaziantep’in rüzgarı kesildi. Yaşam alanı kalmadı. Mevcut durumda ise yapılan imar planı iptal edildi. Yani o bölgenin komple yıkılması gerekiyor. 

Şimdi aynı şeyi, Gaziantep Spor Kulübünden alınan yer için yapacaklar. Tugay arazisi için yapacaklar. Mahkemeler karar verene kadar. Gaziantep’i talan edecekler . Gaziantepli bunu hak etmiyor.  Üç beş kişi Gaziantep’i yiyor. Doğamamış çocukların yaşam alanı rant uğruna yok ediliyor. Bu da yetmiyor gibi imara açılırken dahi alt yapı yapılmıyor. Yollar keyfi geçiriliyor. Sayın yerel medya temsilcileri buyurun imara yeni açılan bölgelere gidelim. Bu imarı kim nasıl onaylamış, yılan gibi yollar, çıkmaz sokaklar, keyfi cep parklar yapılmış. 

    Sahalarda olduğunu iddia eden AKP belediye başkanları, il başkanı ve milletvekilleri buyurun beraber gezelim eserlerinizi ve Gaziantep’e nasıl ihanet ettiğinizi. Ben sahalardayım siz gerçekten sahalara çıkabiliyor musunuz, ben merak ediyorum. Hodri meyden buyurun sokaklara, hodri meydan buyurun canlı yayına Gaziantep’i konuşalım. İlk seçimlerde tüm belediyeleri millet ittifakı ile alacağız. Sizin tüm yaptıklarınızı dev ekranlardan anlatacağım. Şimdi kafanızı kuma gömün bakalım. O zaman ne kafanızı gömecek kum kalacak, ne de  insan içine çıkacak yüz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.