Avan’dan okulların açılışı ertelensin çağrısı

Avan’dan okulların açılışı ertelensin çağrısı

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde okullarının açılış tarihinin 27 Mart’a ertelenmesi çağrısında bulundu.

  Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde okullarının açılış tarihi ile ilgili açıklama yaptı. Bölgedeki depremlerden eğitim camiasının da ciddi oranda etkilendiğini ifade eden Bekir Avan, okulların açılış tarihinin ertelenmesi çağrısında bulundu. 

  Bekir Avan, konu ile ilgili açıklamasında, “Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde okulların 13 Mart 2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime açılması ile ilgili bir planlama olduğunu öğrendik. Eğitim çalışanları olarak bu durum karşısında şok olduk. Hakikaten böyle bir uygulama yapılacak mı diye de hala düşünüyoruz. Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizle görüştüğümüzde 13 Mart 2023 Pazartesi günü okulların açılmasıyla bir çalışmanın olduğunu öğrendik. 6 Şubat’ta İslahiye ve Nurdağı’nda asrın felaketi deprem hiç yaşanmamış, yüzlerce binlerce, eğitim çalışanımızı, öğrencimizi ve halkımızı kaybetmemiş gibi davranmamalıyız. Her şeyden önce 6 Şubat'ta yaşadığımız asrın felaketi dediğimiz deprem Hatay'dan Malatya'ya kadar Gaziantep'imizin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ve köylerini de yıkıp geçti. Birçok canımızı kaybettik. Çok sayıda yaralımız var. Evleri yıkılan insanlarımız ve eğitim çalışanları bölgeden batıdaki deprem olmayan illere taşındı. Devam eden depremler ve artçı sarsıntılardan dolayı can güvenliği nedeniyle hala batı illerimizde aileleriyle beraber ne kadar öğretmenimiz ve öğrencimizin yaşadığı bilinmemektedir. Öğretmenlerin evi az hasarlı ve hasarsız olanları göreve çağırılıyor. Evi az hasarlı olan birçok öğretmenimiz evlerinin durumunun iyi olmadığını, duvarlarının kırık-dökük, eşyalarının dağınık ve kırılmış dökülmüş olduğunu söylüyorlar. Birçok öğretmenimiz İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde yerleşip yaşayabileceği bir konteyner bulamamıştır. Öğretmenlerin barınma problemleri bile çözülememiş ve yaşadıkları deprem nedeniyle eğitim öğretime henüz hazır değiller. Yaşanan artçı depremler hala yoğun bir şekilde devam etmektedir. İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde eğitim öğretimin 13 Martta başlatılmayıp ertelenerek 27 Mart 2023’te başlatılması hususunun Milli Eğitim Bakanımız ve Gaziantep Valiliğimizce tekrar değerlendirilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.