Gaziantep Sağlıkta Sos veriyor

Gaziantep Sağlıkta Sos veriyor

"Gaziantep'te sağlık son yıllarda yapılan ve ihale edilen pek çok sağlık yatırımı SOS vermeye başladı.

Kentte, inşaat halindeki sağlık yatırımları bir bir durdurulurken, kamu sağlığında Ortadoğu'nun sağlık üssü olmak hedeflenirken, hizmet verilmeyecek noktaya gelinmesi vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, süreçle ilgili siyasiler ile yetkililerden açıklama beklerken, her ortamda yatırımların reklamını yapan siyasilerden ses seda çıkmamasına ise anlam veremediklerini söyledi. "

   SAĞLIK YATIRIMLARI SOS VERDİ, VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ 

Gaziantep'te sağlık son yıllarda yapılan ve ihale edilen pek çok sağlık yatırımı SOS vermeye başladı, kamu sağlığı hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar vatandaşları isyan ettirdi. Özellikle inşaat halindeki sağlık yatırımları bir bir durması ve inşaat firmalarının ihalelerden tek taraflı çekilmesi vatandaşları adeta isyan ettirdi. 

ORTADOĞU'NUN SAĞLIK ÜSSÜ OLMAK İSTERKEN HİZMET VERİLEMEYECEK DURUMA GELİNDİ 

  Ortadoğu'nun sağlık üssü olmak hedeflenirken yaşanan son gelişmeler sonrası hizmet verilmeyecek noktaya gelinmesi de vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, süreçle ilgili siyasiler ile yetkililerden açıklama beklerken, her ortamda yatırımların reklamını yapan siyasilerden ses seda çıkmamasına ise anlam veremediklerini söyledi. 

25 ARALIK EK BİNA VE ÇOCUK HASTANESİ EK BİNA İNŞAATLARI DURDU, BEYKENT HASTANESİ'NDEN SES YOK 

  Yaşanan skandal gelişmeler sonrası 65 bin metrekare kapalı alan üzerine yapılan ve 280 milyon 750 bin TL'ye ihalesi yapılan yeni çocuk hastanesi, temel kazası yapıldıktan sonra temel atma aşamasında ödenek yetersizliği nedeniyle durdu. İnşaat durunca bakanlıktan ihaleyi alan firma da tek taraflı ihaleden çekilerek inşaattan vazgeçti.

 

 300 YATAKLI 25 ARALIK EK BİNA İNŞAATI DA DURDU 

  Aynı şekilde 25 Aralık Devlet Hastanesi bahçesine yapılması planlanan 300 yataklı, 54 yoğun bakım ünitesi, 110 poliklinik, 22 diyaliz merkezi, 11 ameliyat odası, 20 yataklı acil servis hizmeti vermesi beklenerek 168 milyon 700 bin TL'ye ihalesi yapılan ek binanın da inşaatı temel atıldıktan sonra ödenek gelemediği için durdu. Bu ihaleyi alan firma da ödenek olmadığı ve maliyetler arttığı için inşaattan çekildi. 

  REKLAM VAR, İCRAAT YOK, MİLLETVEKİLLERİ İLE SİYASİLER SESSİZ

  Diğer yandan kent milletvekilleri ile diğer siyasilerin her platformda reklamını yaptığı Beykent Hastanesi'nden yapımı ile ilgili her hangi bir gelişme yada çalışma olmaması ise dikkat çekti. 

 

  Vatandaş soruyor: "Kamu yatırımları bilerek mi engelleniyor, neden kimseden ses çıkmıyor, özel hastanelerin önü mü açılıyor" 

  MemoHaber'e ulaşan pek çok vatandaş ise yaşanan aksaklıklara sert tepki gösterdi. Kamu hastanelerinde tedavi olmanın çok zor olduğunu ama özel hastanelerde her türlü hizmetin rahatlıkla verildiğini belirten vatandaşlar, kamu sağlığı hizmetlerinde bilerek ve isteyerek aksaklık yaşandığını ve hizmetin engellendiğinden şüphe duyduklarını söyledi. Kamu hastaneleri yetersiz kaldığı için özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden bazı vatandaşlar ise söz konusu sağlık olduğu ve kamu hastanelerinde gerekli tedavi imkanları olmadığı için özel hastanelere binlerce lira para vermek zorunda kaldıklarını iddia etti. 

 

  KAMUDA HİZMET DURMA NOKTASINDA, ÖZELDE RANT MI VAR? 

  Bazı vatandaşlar ise özel hastanelere her türlü kolaylık ve imkan sağlandığını ve bu konuda farklı rant olaylarının olduğu ile ilgili kuşku duyduklarını vurgulayarak milletvekilleri ile siyasilerin bu konuda neden sessiz kaldığına anlam veremediklerini aktardı. 

  ŞEHİR HASTANESİ YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ, İNŞAAT ÇALIŞMASI YİNE DURDU 

  Kentte kamu sağlığı hizmetlerinde yaşanan aksaklık ve sıkıntıların en bariz göstergesi ise 10 yıldır bir türlü bitirilemeyen şehir hastanesi oldu. Türkiye'nin çeşitli illerinde emsalleri yapılarak bir bir hizmete girerken Gaziantep Şehir Hastanesi'nin 10 yıldır bitirilememesi ve hatta belirgin bir ivme kaydedilememesi bu kadar da olmaz dedirtti. Bir buçuk yıl içerisinde bitirileceği açıklanan Gaziantep Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmalarının yine, yeni ve yeniden durduğu iddia edilirken, kentin sorunları ile ilgilenmesi gereken milletvekilleri ile siyasilerin bu konuda da sessiz kalması dikkat çekti. 

 KARAKÖK VE TÜRK'ÜN ÇALIŞMALARI İLE GAYRETLERİ YARIM BIRAKILDI 

  Gaziantep'te özellikle 7 yıl önceki eski il sağlık müdürü Prof. Dr. Metin Karakök'ün yaptığı yoğun mesai ve çalışmaların meyvesi olan bahsi geçen yatırımların yarım kalması kentin refahı için yapılan çalışmaların yara almasına neden oldu. Prof. Dr. Metin Karakök'ün emeklerinin hiçe sayılarak projelerin yarım bırakılması sağlık sektöründe de deprem etkisi oluşturdu. Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emin Türk'ün yoğun görüşmeleri ile  SGK il müdürlüğünden alınarak arazisi sağlık müdürlüğüne kazandırılan ve 25 Aralık Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası inşaat çalışmaları başlatılan projenin yarım kalması da tepkilerin odak noktası oldu. Kentin sağlık sektöründe yaşadığı sorunların çözülmesini isteyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek harekete geçilmesini istedi.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.