Gaziantep'te Kömüre yüzde 80 zam yapıldı

Gaziantep'te Kömüre yüzde 80 zam yapıldı

"Kış aylarının yaklaşması ile birlikte vatandaşların kışlık hazırlıkları da sürüyor. Döviz kurunda meydana gelen yükseliş sonrası doğalgaz fiyatlarında artış beklenirken, 2021-2022 kış sezonunda kömürün ton fiyatı yüzde 80 oranında zamlandı.

Türkiye’de Türk Lirasının döviz karşısında değer kaybı sürüyor. Pek çok yönden dışa bağımlı olan Türkiye’de döviz kuruna bağlı olarak, A’dan Z’ye tüm ürünlerde fiyatlar yükseldi. Söz konusu yükseliş ile birlikte hayat pahalılığı artarken, yaklaşan kış ayları öncesi vatandaşların önemli bir kısmının kullandığı kömür fiyatlarına da zam geldi. 2021-2022 kış sezonunda kömür fiyatları yüzde 80 oranında arttı.

 

YÜZDE 80’LİK ZAM

2021-2022 kış sezonu öncesi Gaziantep Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Müslüm Keklik, açıklamalarda bulundu. Keklik “Bu yıl Sibirya ve Güney Afrika’daki kömür fiyatlarındaki küresel artıştan dolayı fiyatlar, geçen yıldan yaklaşık yüzde seksen oranında zam görmüştür.” Fiyat artışı sebebiyle kaçak ve korsan satıcıların tuzağına dikkat çeken Keklik “ Sosyal medya üzerinden satış yapanlara ve şehir merkezindeki yazıhanesinde GMO 2021 logosu bulunmayanlara itibar edilmemelidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.