Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti başkanın iddianamesi hazırlandı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti başkanın iddianamesi hazırlandı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Ay Medya Grup Sahibi İbrahim Ay’ın adam öldürmeye azmettirme dosyasında dava açıldı ve gizlilik kararı kalktı.

 İbrahim Ay’ın İLERİ Gazete İmtiyaz Sahibi ve Kurucusu Gazeteci Mahmut Özkılıç’ı sinsice bir planla vurdurduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan dosyanın iddianamesinde çarpıcı bilgiler yer alırken İbrahim Ay’ın Mahmut Özkılıç’ı vurduran sanıkları tanımadığını söylemesine rağmen onlarca defa bir araya geldiği ortaya çıktı. Ay’ın; Özkılıç’ı vurdurmayı planlarken sanıklarla ICQ adında bir iletişim programı üzerinden irtibat kurduğu ve Özkılıç’ın vurulması için tetikçilere bir kuyumcu üzerinden 420 gram altın, bir de ev aldığı değerlendirildi. Ay’ın ayrıca, tanımadığını söylediği diğer sanıklarla Özkılıç’ın vurulmasından 1 hafta önce bir araya geldiği ve cinayetin nasıl işleneceğini tasarladığı bilgileri iddianamede yer aldı. Özkılıç’ı vuran tetikçilerin yazışmalarında İbrahim Ay’dan “abi” diye bahsettikleri ve Özkılıç’ın vurulmasında kullanılacak silahın ve buna karşılık İbrahim Ay’dan alınacak paradan “emanet” ve “CD” şeklinde şifreli kelimeler kullandıkları tespit edildi. GGC Başkanı İbrahim Ay, Gazeteci Mahmut Özkılıç’ı vurdurmaktan dolayı adam öldürmeye azmettirme suçlamasıyla “Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis” cezası istemiyle yargılanacak ve davanın ilk duruşması 8 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

 

DETAYLAR ŞAŞIRTICI BOYUTTA

27 Nisan 2018 tarihinde evinden çıktığı esnada annesinin gözleri önünde silahlı saldırıya uğrayan Gazeteci Mahmut Özkılıç’ın vurulmasında azmettirici sıfatı ile tutuklanarak cezaevine konulan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay hakkında yürütülen soruşturmada gizlilik kalktı ve dosyanın davası açıldı. Yargılama Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecekken İbrahim Ay, 8 Aralık’ta yargılamanın ilk celsesinde hakim karşısına çıkacak. Gazeteci Özkılıç’ın vurulması olayında ortaya çıkan yeni deliller neticesinde tutuklanarak 28 Haziran 2022’de cezaevine konulan İbrahim Ay hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın davası açıldı ve dosyadaki gizlilik de kalkmış oldu. Gizliliğin kalkması ile kamuoyunun merakla beklediği dosyadaki detaylar da dosyanın iddianamesiyle ortaya çıktı. İddianamedeki bilgiler ve dosya kapsamında toplanan deliller İbrahim Ay’ın, Gazeteci Mahmut Özkılıç’ı vurdurmak için tetikçi ekibiyle nasıl görüştüğünü, bu eylem karşılığında diğer sanıklara ne kadar para aktardığı ve cinayeti nasıl tasarladığını ortaya koydu.

 

CİNAYETİ AYLAR ÖNCESİNDEN PLANLAMIŞLAR

İbrahim Ay hakkında yürütülen soruşturmadaki gizliliğin kalmasıyla oluşturulan iddianamedeki bilgilere göre İbrahim Ay, Gazeteci Mahmut Özkılıç’ın vurulması için 5 kişiyle birlikte ve koordineli hareket etmiş. Özkılıç’ın vurulmasının aylar öncesinden planlandığını ortaya koyan iddianamede İbrahim Ay’ın, Özkılıç’a yönelik silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren ekiple onlarca defa bir araya geldiği tespit edildi. Özkılıç’ı vuran diğer sanıkları tanımadığını söyleyen İbrahim Ay’ın tanımadığını söylediği sanıklarla Özkılıç’ın vurulmasından önce diğer sanıklardan birinin ofis olarak kullandığı bir apartman dairesinde Özkılıç’ın vurulmasından 1 hafta önce bir araya geldiği ve cinayeti burada planladığı ortaya çıktı. İbrahim Ay’ın ayrıca tanımadığını söylediği bu sanıklarla Özkılıç’ın vurulmasından önceki 3 aylık zaman diliminde onlarca defa bir araya geldiği tespit edildi.

 

DİNLEMEYE TAKILMAMAK İÇİN TELEFONA PROGRAM KURMUŞLAR

İbrahim Ay ve diğer sanıklar Sadık Onur Mert ile Mahmut Polat’ın; Gazeteci Mahmut Özkılıç’ın vurulması olayını planlarken telefondan kurdukları iletişimin tespit edilmemesi için telefonlarına ICQ adında bir program yükledikleri ve iletişimlerini buradan sağladıklarının ortaya çıkması da cinayetin ne kadar profesyonel planlandığını ortaya koyan başka bir detay olarak dikkat çekti. İbrahim Ay, Sadık Onur Mert ve Mahmut Polat isimli şahısların telefonlarında kullandıkları bu programdan yapılan yazışma ve konuşma içeriklerine ulaşılabilmesi için de teknik çalışmanın devam ettiği bilgisi yer alan iddianamede birbirinden ilginç detaylar göze çarpıyor.

 

TETİKÇİLİK ÜCRETİ KUYUMCU ÜZERİNDEN DÖNMÜŞ

Mahmut Özkılıç’ın vurulması olayında 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Selçuk Yiğit isimli sanığın Cumhuriyet Başsavcılığı’na cinayeti işlemeye nasıl teşebbüs ettiklerini detaylı şekilde anlattığı ortaya çıkarken Selçuk Yiğit’in, “Mahmut Özkılıç’ın vurulmasını İbrahim Ay azmettirdi. Bunun karşılığında İbrahim Ay ile Sadık Onur Mert anlaştıkları parayı bir kuyumcu üzerinden alıp verdiler” ifadesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı araştırma neticesinde o kuyumcuyu tespit etti ve kuyumcunun kasa defterinde İbrahim Ay adına 420 gram altın borcu yazıldığı tespit edildi. İbrahim Ay’ın, Mahmut Özkılıç’ı vurdurması için anlaştığı Sadık Onur Mert’in ise kuyumcu üzerinden yapılan 420 gram altın veya bu altına denk gelen para ile Emek Mahallesi’nde bir daire satın aldığı değerlendirilirken Sadık Onur Mert’in eşi Y.M.’nin de bahsi geçen kuyumcunun kasa defterinde adının kayıtlı olduğu ve isminin karşılığında bir miktar altın ve para biriminin yazılı olduğu ortaya çıktı. Özkılıç’ın vurulmasından 1 hafta önce İbrahim Ay’ın bu kuyumcuyu aradığı tespit edildiği kaydedilen iddianamede kuyumcunun kasa defterinde İbrahim Ay’ın Sadık Onur Mert’e Mahmut Özkılıç’ın vurulması için vaat ettiği 400 bin lirayı kuyumcu üzerinden verdiğine vurgu yapıldı.

 

SANIK DAHA ÖNCE İBRAHİM AY ADINI CEZAEVİNDE İTİRAF ETMİŞ

Mahmut Özkılıç’ın vurulması olayını İbrahim Ay’ın azmettirdiğini itiraf eden sanık Selçuk Yiğit’in Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifadeden önce cezaevine gelen ziyaretçilerine ve ailesine de Mahmut Özkılıç’ı vurduran şahsın Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay olduğunu beyan ettiği ve bu beyanları cezaevi görüşme kayıtlarından ortaya çıkarıldığı tespit edilirken iddianamede İbrahim Ay’ın, Gazeteci Mahmut Özkılıç’ı “Kendisi hakkında yapılan haberlerden dolayı öldürmeye teşebbüs ettiğinin değerlendirildiğine” vurgu yapıldı.

 

İBRAHİM AY, ÖZKILIÇ’IN HER ADIMINI ARŞİVLEMİŞ!

Hazırlanan iddianamede ayrıca, “Mahmut Özkılıç ile hiçbir husumetim yok” ifadesini veren İbrahim Ay’ın cep telefonu incelemesinde, Mahmut Özkılıç’ın İbrahim Ay hakkında yaptığı tüm haberlerin fotoğrafları, Mahmut Özkılıç’ın yargılandığı davaların tutanakları ve Özkılıç’ın Sadık Onur Mert hakkındaki şikayet dilekçesine kadar birçok görüntü ve fotoğrafı telefonunda arşivlediği tespit edildiği bilgisi yer aldı.

 

NELER YAŞANMIŞTI, NELER YAŞANACAK?

İLERİ Gazete İmtiyaz Sahibi ve Kurucusu Mahmut Özkılıç 27 Nisan 2018 tarihinde evinden çıkıp işyerine gitmek üzere aracına binecekken silahlı saldırıya uğramış, göğsünden ve bacağından hayati tehlike arz edecek şekilde yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Özkılıç bu saldıran yaralı olarak kurtulmuş, olayla ilgili yapılan yargılama neticesinde Özkılıç’a yönelik silahlı saldırı eylemini gerçekleştiren İrfan Güçyetmez ve Yılmaz Duman 18’er yıl hapis cezası, diğer sanıklar Sadık Onur Mert ve Selçuk Yiğit ise 21 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Daha sonra Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin yeni deliller ortaya çıkarmış ve İbrahim Ay ile Mahmut Polat isimli şahıslar Mahmut Özkılıç’ı vurdurmaya azmettirmek suçlamasıyla 28 Haziran 2022 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı sürdürdüğü soruşturma kapsamında İbrahim Ay ve Mahmut Polat hakkında düzenlediği iddianame neticesinde dava açtı. İbrahim Ay ve Mahmut Polat “Tasarlayarak Öldürmeye Azmettirme” suçlamasıyla “Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası” istemiyle yargılanacak. Yargılama Gaziantep 4 Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak ve yargılamanın ilk celsesi 8 Aralık 2022 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

  •  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.