Gümrük Operasyonu Gaziantep’i VURDU…

Gümrük Operasyonu Gaziantep’i VURDU…

Hafta sonu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı gümrük memuru, firma sahibi ve gümrük müşavirlerinin gözaltına alındığı operasyonda Gaziantep’ten de bazı isimlerin gözaltında olduğu öğrenildi.

İstanbul merkezli başlatılan operasyonda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca resmi belgede sahtecilik ve rüşvet suçları kapsamında 15 ilde yapılan operasyona Gaziantep’te dahil oldu.

73 MİLYONLUK VURGUN
Kamuyu 73 milyon lira zarara uğratan ve aralarında gümrük çalışanlarının da bulunduğu 39 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenilirken, Mali Polis, hayali ihracat, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet suçları kapsamında teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi.

İSİMLER TEKNİK TAKİPTE

Hazırlanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettişliği raporu neticesinde tespiti yapılan suçlara karışarak kamuyu yaklaşık 73 milyon lira zarara uğratan şüpheliler ve firmalar tek tek belirlendi. Farklı gümrük müdürlüklerinde görevli 12 gümrük memuru, 11 gümrük müşaviri ve 29 firma sahibi olmak üzere 52 şüphelinin adresine baskın yapıldı.

ARAMALAR SÜRÜYOR

İstanbul merkezli Ankara, Mersin, Edirne, Antalya, Artvin, Gaziantep, Adana, Nevşehir, Malatya, Muğla, Balıkesir, Batman, İzmir ve Manisa’da düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda 39 şüpheli gözaltına alındı. 13 kişiye ulaşılamazken olayla ilgili firari şahısların yakalaması ve suç konuları ile ilgili arama işlemleri devam ettiği öğrenildi.

29 FİRMA SAHİBİ

Mali polis, hayali ihracat yapan firma yetkilililerinin bazı gümrük çalışanlarına rüşvet verdiğini de ortaya çıkardı. Aralarında farklı gümrük müdürlüklerinde görevli 12 gümrük memuru, 11 gümrük müşaviri ve 29 firma sahibinin adili işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.