Akşener, Gaziantep'te iş dünyasıyla buluştu

Akşener, Gaziantep'te iş dünyasıyla buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gaziantep'te iş dünyasıyla buluştu. Akşener, sınır komşusu ülkelerle ticaretin geliştirilmesi yönünde çağrıda bulunarak "Kavga etmek yerine dış politikada problemlerimizi çözerek ilerlersek karşılıklı

Davut UÇAR/YENİÇAĞ

Akşener, Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) iş insanlarıyla yaptığı buluşmadaki konuşmasında, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum itibariyle bu alandaki idari yapılanmaya önem verdiklerini belirterek partinin ilgili isimlerini tanıttı.

24 Ocak 2020’den beri esnaf gezisi yaparak halkın sorunlarını gündeme getirmeyi tercih ettiğini, ticaret odasında da bu nedenle bulunduğunu belirten Akşener, Türkiye’de ekonomik coğrafyanın da var olduğu söyledi. Akşener “Coğrafya kaderdir ama bu coğrafya bir de ekonomik coğrafyadır. Irak'tan Suriye'ye, Ukrayna'dan İran'a tüm sınırdaşlarımızı sayalım. Ortaya çıkan gerçek sadece bu sınır çerçevesinde 7 trilyon dolarlık hacmin olmasıdır. Bu hacimden en çok pay alabilecek şehirler de bu bölgededir. Sadece Suriye'den bahsetmiyorum, Irak'ta da hemen hemen hepsinde de aynı. Biz kavga etmek yerine dış politikada problemlerimizi çözerek ilerlersek karşılıklı ticareti ön plana koyduğumuz bir bakış açısıyla 7 trilyon dolarlık ticaret hacminin, ekonomik hacmin paydaşı olabiliriz. Bugün böyle bir paydaş olmak varken 5 milyon insanın yükünün taşındığı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Diğer taraftan AB ve Mısır'a kadar olan alanı sistemin içine kattığımızda 21 trilyon dolarlık bir hacimden bahsediyorum. Bu 21 trilyon dolarlık hacimde Gaziantep özelinden yola çıkarsak neler satarsınız? O ihraç ettiğiniz ürünlerin ülkeye ve Gaziantep'e getirisi, yaratacağı istihdamı, genç işsizliğinin önüne geçmesi, teknolojide ortaya koyacağınız performansı hayal edin" diye konuştu.

İhracatın artması için teşviklerin yapılması gerektiğine dikkat çeken Akşener, “Gaziantep Ticaret Odası’nın istihdam ettiği 400 bin aile buradan karnını doyuruyor, çocuğunu okutuyor ve ailesini geçindiriyor. Bu sayının 500 bine çıkması için üretilenlerin satılması gerekiyor. Teşviklerin yapılması gerekiyor. Artık bölgede kavga etmek yerine barışı, kardeşliği ve anlayışı tesis etmek gerektiğini belirten Akşener, ticaretin öne çıktığı bir anlayışı oluşturmanın gerekliliğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.