Nalburdu Müteahhit oldu Hızını alamayan BAŞKAN

Nalburdu Müteahhit oldu Hızını alamayan BAŞKAN

Nurdağı’nda yaptığı binalarda yüzlerce kişinin ölümüne neden olma sebebiyle tutuklanan Müteahhit Yunus Kaya’nın ardından tutuklanan Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın hakimlik ifadesi akıllara durgunluk verdi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan iki binadan sorumlu tutuklanan Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın hakimlik teki savunması pes dedirtti.

İMECE USULU YAPTIK

Ölen kardeşi ile birlikte Kavak Apartmanı’nı ‘İmece Usulü’ yaptıklarını belirten Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, “İnşaat yaklaşık 3-4 yıl sürdü. Arsasını miras paylaşımı nedeniyle kardeşime verdim ancak devretmedim. Apartmanda benim herhangi ortaklığım ve dairem yoktu. Binanın kabası imece usulü yapıldı. Herkes dairesinin ince işçiliğini kendisi yaptı. Resmi bir müteahhit yoktu” dedi. Bahse konu binada 45 kişi hayatını kaybetmişti.

NALBURDUM, MÜTEAHHİT OLDUM

Emek Apartmanı'nda 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Ökkeş Kavak, binanın yapıldığı dönem ruhsatının olmadığını bildiğini aktardı. Binanın 2010 yılına kadar ruhsatsız olduğunu açıklayan Ökkeş Kavak, “O tarihte benim nalbur dükkanım vardı. Vergi mükellefiydim. Bu sebeple apartmanda yaşayan akrabalarım, 'Binanın ruhsatını çıkaralım, resmi işlemlerde kolaylık sağlar, senin vergi kaydın var müteahhit olarak seni gösterelim’ dediler. Ben de kabul ettim, arsa üzerime olduğu için bu ortaklığın içinde resmi olarak yer aldım.

MARKET İÇİN KOLONLAR KESİLMİŞ

Binanın altındaki marketi genişletmek için kolonlarının kesildiği iddiasına ilişkin ifade eden Ökkeş Kavak, “Depremden sonra dayımın oğlu bana önceki bir tarihte babasının dükkanını işleten kişiye, ‘Dükkanı genişletmek için kolonları kesmişsin deprem olursa bu bina çöker’ demiş. Ancak ben depremden önce böyle bir şeye şahit olmadım” diye konuştu.

YIKILAN BİNAYI BEN YAPMADIM

Kendisinin Su Ürünleri Fakültesinden mezun olduğunu belirten Ökkeş Kavak, “Bir dönem çiftçilik yaptım. 1995’ten 2013’e kadar nalbur dükkanı açtım. 2019 yılında Nurdağı Belediye Başkanı olunca müteahhitlik yapmayı bıraktım. Ancak yıkılan binada müteahhitlik yapmadım.” dedi.

KAYA VE KAVAK CEZAEVİNDE

CCK İnşaat sahibi Yunus Kaya ile ortak projeleri olduğu bilinen Kavak İnşaat’ın da yer aldığı binalar çökmüş yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Müteahhit Yunus Kaya Mersin’de yurt dışına kaçmak üzereyken yakalanmış Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ise İslahiye’de ifade verdikten sonra tutuklanarak Gaziantep Cezaevi’ne sevk edilmişti. Nurdağı’ndaki ölümlerin bir çoğundan sorumlu görülen Yunus Kaya ve Ökkeş Kavak halen tutuklu yargılanıyor.

ÖNEMLİ İDDİALAR VAR

Çok ayrıntılı ifade vermediği öğrenilen Ökkeş Kavak’ın tutuklandıktan sonra da hakkındaki iddialar bitmedi. Nurdağı’ndaki vatandaşların iddiasına göre belediye binasının acil olarak iş makineleri ile yıkıldığı ve yıkımdan önce içeriden bazı evrakların alındığı öne sürüldü.

İddialardan biri,  Milli Eğitim Müdürü Mustafa T.’nn müteahhit Yunus Kaya ile olan resmi olmayan ticari alış verişleri. İkincisi ise Başkan Yardımcısı Hanifi B.’nin 10 Şubat günü Yunus Kaya’nın bulunduğu araçla ilçeden bazı çantalarla birlikte hızla uzaklaştıkları ve Hanifi B.’nin tekrar ilçeye dönüş yaptığı yönünde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.