Nizip'te Gaziler günü kutlandı

Nizip'te Gaziler günü kutlandı

"19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Nizip'te Kültür Parkında düzenlenen törende, Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu."

Törene Nizip İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, Nizip Belediye Başkan Vekili Salih Uygur, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı Beyazıt Kalıçlı, Nizip Emniyet Müdürü V. Ergün Özenci, Gaziantep Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gazi Ahmet Aslan,  daire amirleri ve kurum müdürleri ile gaziler katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Sosyal Hizmetler Müdür yardımcısı Halil Şahin,

18b25c57-c06b-4f6e-a41c-898d4718aabf.jpg

Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 Günü mareşallik ve Gazilik unvanını verilmiş ve bu vesile ile bugün Gaziler Günü olarak addedilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşu, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü uğrunda, hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü’nü kutlamanın bir kez daha, derin heyecanı içindeyiz.

Ülkemiz bugünde dün olduğu gibi, iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Ancak herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki, bu toprakların bir daha istila edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Şehitlerimiz ve Gazilerimizin kanı dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

19 Eylül; İstiklal Savaşı Gazilerimizin, Kore Gazilerimizin, Kıbrıs Gazilerimizin, 15 Temmuz Gazilerimizin, Asker, Polis tüm Malul Gazilerimizin, Şeref günü’dür.19 Eylül, Türk kahramanlığının, Türk vatanseverlik ve cesaretinin En Büyük Gazi M.Kemal Atatürk’le bütünleştiği ve taçlandığı bir gündür.

Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız.

Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz.

Sizler, milletin, bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz.

Asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır.

Unutmayalım ki Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan tüm gazilerimizin ve sizlerin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, hepinize sağlıklı ve mutlu, uzun ömürler diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.