Türkiye Gaziantepli Mühendisi Konuşuyor

Türkiye Gaziantepli Mühendisi Konuşuyor

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Biriminde Kıdemli İnşaat Mühendis olarak çalışmaya başlayan Yunus UÇAR İstanbul da bir çok kamu kurum ve idari binaların yapımında ve güçlendirmesindeki projelerinde yer almasıyla adından söz ettirmeye devam ediyor

Yunus Uçar  yaptığı Açıklamasında  Yer Kürenin katmanlarında Ani enerji  çıkışları ile birlikte yer küre oluşturan plakaların hareketlenmesine   deprem diyoruz  bu depremin ortaya çıkması enerji ve dalgalardan dolayı  binalarımız etkilenmekte İstanbul Proje Koordinasyon birimi tarafından tasarımı yaptırılan  üç tane yeni yapım hastanemiz bir tane de dünyanın hem büyük izolatörlü güçlendirme hastanemiz bulunmaktadır. Bu gelen deprem etkilerini minimize edebilmemiz için sismik izolatörler kullanma ihtiyacı hissettik.Tasarımı yapılan bu hastanelerde kullanılacak toplam izolatörlerin sayısı 2690 adet dir.

İzolatörler nasıl çalışır.Gelen deprem kuvvetlerinden dolayı binamız bir deplasman yapmakta, bir hareket isteyecektir.eğer sizin deplasman yapabilme kapasiteli taşıyıcı elemanların  buna müsaade ediyorsa o zaman bizim binamız o deprem esnasında gidip gelecek ve eski yerine gelecektir. Biz bunu azaltabilmemiz için  bu binanın istemiş olduğu deplasmanı izalatör seviyesinde yaptırarak  binamızın bizim kontrolümüzde hareket etmesini  sağlıyoruz.

İzalatör montajı yapılmadan önce bu testleri biz ABD ,İtalya’da yaptık prototip testlerini geçen izalatörler  üretim bandına girdikleri zamanda her birinden numuneler alınma suretiyle  üretim tesisleri ayrıca yapılır.  Beklenen Muhtemel İstanbul depreminde  bu deprem etkileri bizim binalarımızda ve hastanelerimizde  en az etki yapacak  bu hastanelerimiz operasyon el seviyede kalmak suretiyle  İstanbullumuza  hem de bölgede gelen hastalarımıza hizmet vermek suretiyle tam bir deprem  hastanesi  fonksiyonu icra edecektir. dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.