Yılmazkaya: Konut fiyatları uçtu vatandaş için ev almak hayal oldu!

Yılmazkaya: Konut fiyatları uçtu vatandaş için ev almak hayal oldu!

"Dar gelirli vatandaş için ev almanın hayal olduğunu vurgulayan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada;

“Gayrimenkul sektöründeki fırsatçıların oluşturduğu balon dar gelirli vatandaşı etkiliyor!”

“AKP Hükümetlerinin plansız ve kötü yönetimleri nedeniyle ülke ekonomisinde yaşanan yüksek enflasyon yüzünden inşaat maliyetlerinin tavan yaptığı, yeni konut yapımının durduğu, mevcut konut sayısının ise tükendiği bir dönemdeyiz” diyen Yılmazkaya, Hükümetin plansızlığı yüzünden vatandaşın ev almasının bundan sonra hayal olduğunu vurguladı. 

İnşaat maliyetlerinin düşürülmediği bir süreçte ev fiyatlarının balon gibi şişmeye devam edeceğini vurgulayan Yılmazkaya, ülkede bulunan 6-7 milyon dolayındaki göçmen ve mültecinin mevcut konut stokunu bitirdiğini, gayrimenkul sektöründeki fırsatçılarla birlikte oluşturulan balonun dar gelirli vatandaşı etkilediğini vurguladı.  

Gaziantep’te Bırakın Ev Almayı Kiraların Yanına Yaklaşılamıyor!

Yılmazkaya, konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;  “Türkiye genelinde olduğu gibi ilim Gaziantep’te de inşaat sektörüne baktığımız zaman, artan yüksek maliyetler nedeniyle konut sektörü bir çıkmazın içerisine girmiş durumda!

AKP Hükümetlerinin plansız ve kötü yönetimleri nedeniyle ülke ekonomisinde yaşanan yüksek enflasyon yüzünden inşaat maliyetlerinin tavan yaptığı, yeni konut yapımının durduğu, mevcut konut sayısının ise tükendiği bir dönemdeyiz.

Geldiğimiz nokta itibariyle Gaziantep'te inşaat sektörü çöküş sürecine girmiş durumda. Ve maalesef gariban vatandaş için de konut alımı çok zordu şimdi hayal oldu. 

Gayrimenkul sektöründe fiyatlar o kadar arttı ki, Gaziantep’te bırakın ev almayı insanlar ev kiralarının yanına bile yaklaşamıyor” dedi.

Asgari Ücretli 28 Bin, 14 Bin Ev Taksitini Nasıl Ödesin?

4.250 lira asgari ücret alan insanların 28 bin veya 14 bin taksitle ev alımı için müjde veren AKP Hükümetinin halktan kopuk yaşadığını vurgulayan Yılmazkaya, “Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanının inşaat sektörüne yönelik konut müjdesi diye açıkladığı kredi oranları sonrası zaten pahalı olan evlerin fiyatları daha da artırıldı. Bu işi fırsata çevirenler yüzünden bırakın 1-2 milyon liralık evi, Antep'te evler artık 3-4 milyondan aşağı değil. AKP Hükümetinin plansız uygulamaya soktuğu bu sistem hayat pahalılığı altında ezilen vatandaşa destek olmayacağı gibi yeni ev alacak yüz binlerce insanımızı maalesef daha da mağdur etti. 

Öte yandan ilk defa ev alacak vatandaşa müjdeymiş gibi 2 milyon liralık krediyi ayda 28 bin lira taksitle ya da 1 milyonluk krediyi ayda 14 bin liralık taksitle ödemesi için yapılan açıklama tam bir akıl tutulması olmuştur. İktidar ya para saymayı bilmiyor ya da paranın kıymetini. Asgari ücretin 4.250 lira olduğu ülkemizde kaç insan ayda 28 bin veya 14 bin lira ödeyebilir ki? Zaten insanlar ev alamıyordu, bu şekilde hiç alamayacak hâle geldi. Yani gariban vatandaşımıza bırakın evi yine hüsran kaldı” ifadelerini kullandı. 

Haber  Merkezi 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.