AKP Sedat Peker'in iddialarına hâlâ sessiz! 750 milyon dolara ne oldu?

AKP Sedat Peker'in iddialarına hâlâ sessiz! 750 milyon dolara ne oldu?

Sedat Peker'in açıklamaları ülke gündeminde tartışılmaya devam ederken AKP'nin Demirören Grubu'na verilen kredi başta olmak üzere söz konusu iddalara sessiz kalması tepki topluyor.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan  Sedat Peker’in Türkiye'yi sarsan açıklamalarına AKP’nin hâlâ “sessizlik” kalması şaşkınlığa yol açıyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, AKP'lilere Sedat Peker konusunda “yasak” getirildiği öğrenilirken AKP'nin söz konusu yasak kararı “Bir çete liderinin sözlerinin peşine mi takılacağız?” şeklinde yorumlanıyor.

Sedat Peker’in açıklamaları doğru yanlış değerlendirilmeksizin bir AKP'li bir yönetici, “Hepsi doğru olsa dahi bir çete elebaşının Türkiye’yi götürmek istediği istikametin peşine düşmek ne kadar bu devlete millete fayda getirir? 'Bir kamera bir tripoda yenileceksiniz' diyor. Kamera önünde bir kişi görünebilir ama arkasında birçok kripto FETÖ'cüden, PKK’lıdan derin-paralel yapılara uzanan çok sayıda yapı var. Muhalefet 17-25 Aralık gibi peşine takıldı, '5 benzemez'e bir de Peker eklendi. Konu yargıdadır. Bizim önümüzde çok iş var, işimize bakacağız, bu konuda konuşmayacağız” ifadelerini kullanıyor.

750 MİLYON DOLAR NEREDE?

Demirören grubunun Ziraat Bankası’ndan bir medya kuruluşunun alımı için kullandığı 750 milyon dolar krediyi ödemediğini iddia eden Sedat Peker'in söz konusu açıkaması hakkında Demirören grubundan da bir açıklama gelmedi.

Ayrıca Meclis'teki muhalefet partileri tarafından Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'ndan aldığı kredinin akıbetini öğrenmek için verilen araştırma komisyonu önerisi de AKP- MHP oylarıyla reddedildi.

Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'ndan aldığı kredi için AKP’li yöneticiler ise tepki toplayan şu düşünceleri dile getiriyor:

“Ekonomiye zarar verir” diyerek tepki gösteriyor. Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin işlediğini, kişisel verileri koruma kanunu ve uluslararası sözleşmelere imza atıldığı hatırlatılarak, 'Bankaların kime ne kadar kredi verdiğini nasıl sorar ve bunun açıklanmasını istersiniz. Tüm bankalar denetime tabidir ama bu istenen verileri açıklayamazsınız. Bunu yaparsanız ticari sır, özel hayatın gizliliği ihlal edilerek ekonomiye güveni sarsar, zarar verirsiniz."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.