AKP’den aday olan isim, devlet hastanesinde başhekim yardımcılığına atandı

AKP’den aday olan isim, devlet hastanesinde başhekim yardımcılığına atandı

AKP’den 27’nci dönem Aydın Milletvekili Adayı olan Yasemi Sarıçiçek, Nazilli Devlet Hastanesine başhekim yardımcısı olarak atandı.

Egehan Erkün'ün haberine göre 2018 genel seçimlerinde AKP’nin Aydın Milletvekili Adayı olan ve son olarak Bozdoğan İlçe Sağlık Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Yasemi SarıçiçekNazilli Devlet Hastanesinin başhekim yardımcılığı görevine getirildi.

GENEL SEÇİMLERDE ADAY OLMUŞTU

Seçim döneminde Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Sarıçiçek, AKP’nin milletvekili aday listesinde 8’inci sırada yer almıştı. Ancak Sarıçiçek, seçim öncesi parti teşkilatıyla birlikte yürüttüğü çalışmalara rağmen meclise girecek yeterli oyu alamadı.

ADAYLIĞININ ARDINDAN HIZLA YÜKSELDİ

Öğrencilik yıllarında AKP Aydın İl Üniversiteler Başkanı olarak görev yaptığı bilinen Sarıçiçek, Suriye'nin El Bab şehrinde Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Sağlık Koordinasyon Subaylığı görevini de yürüttü. 

Son olarak Bozdoğan İlçe Sağlık Müdürü olarak görev yapan Sarıçiçek’in, başhekim yardımcılığı görevine atanmasının yanı sıra ‘Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri’ projesinin Doğu Bölgesi Koordinatörü olacağı da öğrenildi.

SOSYAL MEDYA HESABINDA ‘SİYASETÇİ’ İBARESİ YER ALIYOR

 

Öte yandan Sarıçiçek’in, kişisel sosyal medya hesabında kamu görevinde bulunmasına rağmen ‘siyasetçi’ ibaresinin yer alması dikkat çekti. Hesabından sık sık iktidar lehine propaganda yapan Sarıçiçek, AKP’li siyasetçilerle de yakın ilişkisini sürdürüyor.

e3-2.jpeg

'LİYAKAT YOKSA KARŞIYIZ'

Atama kararına ilişkin görüşlerini paylaşan CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, programı nedeniyle atamadan yeni haberdar olduğunu belirterek şunları söyledi:

Eğer hak ettiyse, atama liyakatliyse saygı duyuyoruz. Ancak öyle şeyler oluyor ki AK Parti’den milletvekili olup, hiçbir bilgisi olmamasına rağmen atamalar yapılabiliyor maalesef. Eğer mesleği doktorsa, bu işin uzmanıysa buna saygı duyarız. Ama işin uzmanı değilse buna karşıyız. Başhekim yardımcılığı yapacak daha iyi doktorlar olmasına rağmen sadece AK Partili olduğu için atanmışsa biz muhalefet olarak karşıyız. Liyakat çok önemlidir. Daha yeni KPSS soruları gündem oldu. Eskiden FETÖ çalıyordu. Eskiden de bunlar çalıyordu şimdi de bunlar çalıyor. Bu, işin gerçeği. Liyakat yoksa karşıyız. Ama merak etmesinler Cumhuriyet Halk Partisi ilk seçimde iktidara gelecek. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi hakkıyla yüksek puan alanlar hak ettiği yerlere gelecek. Bizim dönemimizde sorular çalınmayacak.

'SOSYAL MEDYADA SİYASİ PROPOGANDA YAPMAYA DEVAM EDİYORSA MEMURLARI FİŞLEMEK İÇİN GÖREVLENDİRİLMİŞ BİR MEMURDUR'

Yasemi Sarıçiçek’in sosyal medya hesabında ‘siyasetçi’ unvanının bulunmasını ve iktidar lehine paylaşımlar yapmasına yönelik de konuşan Yıldız, “Kamu kurumunda çalışan kişiler kesinlikle siyasi parti propagandası yapamaz. Bu CHP’li de olsa yapamaz, AK Partili olsa da yapamaz. Eğer siyasi propaganda yapıyorsa kesinlikle başhekim yardımcısı olarak atanmasına karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti devletinde kamu kurumunda çalışan bütün personeller devletin personelidir. Hiçbir partinin personeli değildir. Kurumlara siyaset girmemeli. Eğer kurumlara siyaset girerse liyakat ortadan kalkar. AK Parti’nin propagandasını sayfalarında gösteriyorsa, AK Parti’nin temsilcisi gelip başhekim yardımcısı oluyorsa, bu vatandaşa hizmet etmek değil, oradaki diğer memurları fişlemek için görevlendirilmiş bir memurdur bana göre.” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.