AKP'den 'lebaleb' savunması

AKP'den 'lebaleb' savunması

AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’de artan vaka sayılarını il ve ilçelerde yapılan AKP kongrelerine bağlamanın haksızlık olduğunu öne sürdü. Aksakal, bulaşmanın yüzde 85’inin ev hanımlarından olduğunu söyledi.

Hem vatandaş hem de iş yapamayan esnaf kısıtlama kararlarıyla bunalmışken AKP'nin kongre salonlarını tıka basa doldurması büyük tepki çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzına kadar dolu salonları tarif etmek için kullandığı "lebaleb" sözü de dillere dolandı. 

Tepkilere AKP Edirne MilletvekilFatma Aksal'dan savunma geldi.

AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal, beraberinde Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AKP Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve partililerle birlikte, MHP Keşan İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Aksal ve beraberindekiler, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan ve partililerle görüştü.  

‘DİKKAT EDELİM VE DAHA ÇABUK NORMAL HAYATA GEÇELİM’

Edirne’nin pandemiyle mücadeleyi çok iyi yönettiğini ifade eden Aksal, "En başta Edirne en düşük illerden bir tanesiydi ancak son günlerde sayılarımız çok arttı. Mutasyonlu bir virüs var ve çok hızlı yayılıyor. Vakalar şu an istemediğimiz düzeylerde. Onun için biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. Kademeli bir sisteme geçtik. Artık Türkiye genelini değerlendirmiyoruz. Bu sistemde okulların, lokantaların, kafelerin açılması ildeki vaka verilerine göre değerlendirilecek. Onun için her il kendi içerisinde yarışıyor. Onun için daha dikkat edelim ve daha çabuk normal hayata geçelim" dedi.

‘BİZ KONGRELERE GİDERKEN ÇOK ÖZEN GÖSTERDİK’

Edirne’de artan koronavirüs vakaları hakkında da değerlendirmede bulunan Aksal, "Biz kongrelere giderken çok özen gösterdik. İnsanların ateşi ölçüldü, her yer dezenfekte edildi. Bütün bu vaka artışını sadece Edirne’deki kongrelere bağlamakta çok büyük haksızlık olur. Kongre kalabalık olabilir ama önlemler alındı. Bu konuda maske çok önemli. Bir şey yenilip içilmeyen ortamlarda bulaşma riski çok düşük. Biz maske kuralına kongrelerde çok fazla uyduk. Ama cenaze, mevlit, taziye gibi yeme içmenin olduğu ortamlarda vakaların artma oranı da çok fazla. Edirne’de filyasyon kurulu toplantısına girdiğimde bulaşmanın yüzde 85’inin ev hanımlarında olduğunu öğrendim. Ev ortamında daha çok bulaşıyor. Çünkü maskeler çıkarılıyor ve bir şeyler yenilip içiliyor" dedi.

Fatma Aksal, Edirne’de aşılama oranının da yüksek olduğunu kaydederek, bu oranının yüzde 17 olduğunu söyledi.

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.