Alevilik üzerinden elinizi de dilinizi de çekin!

Alevilik üzerinden elinizi de dilinizi de çekin!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Allahsız Alevilik olmaz, Muhammedsiz Alevilik olmaz, Alisiz Alevilik olmaz. Dinsiz, amelsiz sadece sapkınlığın üzerine bina edilmiş Alevilik, Müslümanlık, Türklük, Kürtlük, hatta ins

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda kullandığı, “Alevi-Bektaşi kardeşlerimizin meselelerini çoğunu biz çözdük, kalanları da adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Yıllarca siyaset, sanat, ticaret yapan kimi isimlerin gerçek yüzünü ortaya sermelerinden aslında memnuniyet duyuyoruz. Allahsız Alevilik olmaz, Muhammedsiz Alevilik olmaz, Alisiz Alevilik olmaz. Dinsiz, amelsiz sadece sapkınlığın üzerine bina edilmiş Alevilik, Müslümanlık, Türklük, Kürtlük, hatta insanlık da olmaz” ifadesine tepki gösterdi.

PSAKD tarafından yapılan açıklamada, "Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı bir kez daha Alevi açılımına hazırlanıyor. Her dönem Alevilik ve Aleviler için yol tarif eden elbise biçen olmuştur bugün de bir kez daha denenmek isteniyor. Öncelikle şunu belirtelim Alevilik hiçbir zaman siyasal iktidar tarafından belirlenen bir inanç olmamıştır. Hatta bir adım ileri gidelim Alevilik hiçbir zaman Siyasal İslam tarafından da belirlenen bir inanç olmamıştır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın devamı ise şöyle:

Aleviler yüzyıllardır katliamlarla yok edilmeye çalışılmış bu olmayınca asimile edilmeye çalışılmış ancak bunlar da tutmayınca kendilerine benzeterek yok etmeyi amaçlamaktalar. Tayyip Erdoğan'ın; "Buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Kardeşlerim, Allahsız Alevilik olmaz, Muhammedsiz Alevilik olmaz, Ali'siz Alevilik olmaz, dinsiz, imansız, amelsiz sadece ve sadece sapkın zevklerin üzerine bina edilmiş Alevilik de olmaz."

Sapkın zevkler nedir? Siyasal İslam'ın bildik, bunlar ana-bacı tanımaz söyleminden bir adım geri atılmadığını hatta bunun bir Cumhurbaşkanı tarafından dillendirildiğini ilk kez görüyoruz.

Bu dili şiddetle kınıyoruz!

Aleviliği biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle ufak bir girişle anlatalım, tabi anlayana; Alevilerin inancının merkezinde CEM vardır. Cem; bireylerin ve topluluğun uyacağı kuralları belirleyen, bulunulan toplumun hukukunu sağlayan ve aynı zamanda inançsal bütünlüğü oluşturan en temel olgudur. İslamiyet'in şer-i hukuk sistemine karşı Cem'ler de kendi hukuk sistemlerini oluşturmuşlardır. Aleviler; Şer-i Hukuku tanımamışlardır. Kimse bize Hak aşkını öğretemez.

"Aynayı tuttum yüzüme Ali göründü gözüme, Yar Ali yaradan Ali" bu sözlerin manasını anlamanı beklemiyoruz. Aleviler Ali'yi kendi suretlerinde görürler. Ozan Mahzuni Şerif "Cahil bize dinsiz demiş, Sevgidir bizim dinimiz" diyerek cahillere cevabı vermiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.