''Bataklık'ta tutuklu kalmadı, hepimiz bataklıktayız'

''Bataklık'ta tutuklu kalmadı, hepimiz bataklıktayız'

73 sanığın yargılandığı ve 8'inin tahliyesine karar verilmesiyle tutuklu sanığın kalmadığı Bataklık' soruşturmasına ilişkin gazeteci Timur Soykan, "Aslında hepimiz bir bataklığın içindeyiz" yorumunda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu' diye duyurduğu uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik 'Bataklık' soruşturmasına ilişkin 73 sanığın yargılandığı davada aralarında örgüt yöneticileri Nejat Daş ve Çetin Gören'in de bulunduğu 8 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

İddianamede neler var?

'Bataklık' soruşturmasına ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirme yapan gazeteci Timur Soykan, Çetin Gören'in Hollanda ve Brezilya'nın Kırmızı Bülten ile aradığını belirterek, "Türkiye'de silah ruhsatı aldı. Padişah' lakabıyla gezdi. Çetin Gören'in kara parayı Gaziantep'teki bir ağ ile akladığı iddia edildi. Hani Yılmaz Öztürkmen olayının patlak verdiği Gaziantep. Nejat Daş'ın parasının TIR şoförü kuryelerle nasıl Türkiye'ye sokulduğu da iddianamede anlatılıyor. Bu paraları Daş ve adamları topluyordu" dedi.

'Kamera kayıtlarını topladılar'

Nejat Daş'ın pandemi döneminde Sultanbeyli Ilçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek'in makam aracıyla TIR şoförü kuryelerden para topladığını yazan Soykan, "Aracı da Necmettin Yüksek'in makam şoförü polis kullanıyordu. Bir seferinde Nejat Daş'ın ekibi paraları topladıktan sonra saldırıya uğradı. Kırmızı Audi'dekiler araçlarına ateş açtı. Ama kaçtılar ve parayı kaptırmadılar. Polisler, resmi kayıt tutmadan, gizli şekilde Daş için olayı araştırdı. Kamera kayıtlarını topladılar" ifadelerini kullandı.

'Talimatı Soylu vermiş ama bağlantı bulunamamıştı'

Tolga Şardan'ın yazısına atıfa bulunan Soykan, "Sedat Peker ifşalarda bulunmadan önce adı bu soruşturmada geçmiş, Süleyman Soylu soruşturmaya dahil edilmesine izin vermemişti. İfşalardan sonra Çetin Gören ile bağlantısı üzerine gidilmesi talimatını da Süleyman Soylu vermiş ama bağlantı bulunamamıştı" dedi.

Soykan, Yeniköy Motors'un sahibi Nevzat Kaya'nın da 'Bataklık' operasyonunda şüpheli olduğunu belirterek, "Sedat Peker, Nevzat Kaya'nın Süleyman Soylu'nun oğluna tahsisli plakalı araç kullandığını iddia etti. Operasyondan günler önce bu plakanın alındığını, ona operasyon bilgisinin verildiğini öne sürdü" diye belirtti.

'Aslında hepimiz bir bataklığın içindeyiz'

Nevzat Kaya için takipsizlik verildiğini söyleyen Soykan, şu ifadeleri kullandı:

"Yargıda da vahim bir Bataklık iddiası var. MHP kontenjanından Hakimler, Savcılar Kurulu üyesi olan Hamit Kocabey aniden istifa etti. İddiaya göre avukat olan oğlu Bataklık Davası'ndaki bir sanığı bıraktırmak için hakime baskı yaptı. Bu hakim ve Kocabey'in oğlu arasındaki gerilim Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman'a ulaştı. Bu iddialar nedeniyle HSK üyesinin istifa ettiği öne sürüldü. Artık Bataklık Davası'nda tutuklu yok. Aslında hepimiz bir bataklığın içindeyiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.