Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın George Soros albümü ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın George Soros albümü ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kavala tartışmalarıyla başlayan George Soros açıklamaları gündemdeki yerini korurken Erdoğan'ın George Soros ile yaptığı görüşmelere dair yeni fotoğrafları ortaya çıktı.

Yüzlerce ülkede açık toplum vakıflarına yaptığı bağışlarla bilinen Yahudi kökenli ABD’li milyarder George Soros son günlerde cezaevinde tutuklu olan Osman Kavala tartışmalarıyla yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala için ‘Soros artığı’ ve ‘Soros’un Türkiye Şubesi’ ifadelerini kullanması Kavala destekleri tarafından tepkiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soros ile görüşmelerine ait yeni fotoğrafları ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu Osman Kavala'nın serbest bırakılması için 10 ülke büyükelçisinin yaptığı çağrıya peşpeşe sert tepkiler göstermişti. Kavala için ‘Soros’cu ifadesini kullanan Erdoğan’ın da görüştüğü biliniyordu. Erdoğan’ın bu görüşmelere ait fotoğraflarına yenileri daha eklendi.

Osman Kavala ise Erdoğan’a, ‘Soros’ ifadelerine cevaben “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika ziyareti dönüşü benimle ilgili kullanmış olduğu 'Soros artığı'gibi ifadeler son derece esef vericidir ve Cumhurbaşkanlığı makamının ciddiyetine uygun düşmemiştir.” şeklinde açıklamada bulundu. George Soros'u temsil eder nitelikte bir yetki ve statüsünün olmadığını vurgulayan Kavala, Erdoğan'ın George Soros'la yaptığı görüşmelere de atıfta bulundu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.