Depremzedeler yine unutuldu

Depremzedeler yine unutuldu

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde de hasara neden oldu. Evlerinde ağır hasar oluşan vatandaşlar, ilin başka yerlerinde kiraya gönderilirken, devletin kira yardımı yapacağı söylendi. Fakat o yardım yapılmadı.

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde de hasara neden oldu. Evlerinde ağır hasar oluşan vatandaşlar, ilin başka yerlerinde kiraya gönderilirken, devletin kira yardımı yapacağı söylendi. Fakat o yardım vatandaşlara yapılmadı. Bugün (23 Mart) 35 vatandaş, kiralarını karşılayamadığı için Çüngüş'teki ağır hasarlı evlerine geri döndü. 

Bir yıldır devletin vermesi gereken yardımı alamadıklarını söyleyen Mazlum Kılıç, ''24 Ocak'ta köyümüzde 45-50 ev ağır hasar aldı. Bizlere başka ev tutmamız, buradaki evlerimizin güçlendirileceği söylendi. Fakat bir yıldır hiçbir yardım yapılmadı'' diye konuştu. 

"DEVLETİN YARDIM İÇİN GÖNDERDİĞİ BİR BUÇUK MİLYON LİRA KAYMAKAMLIKTA"

Köylerindeki evlerinin ağır hasarlı olduğunu söyleyen Kılıç, ''Evlerimize bakım yapılmadı, bundan sonra başımıza geleceklerin sorumlusu biz değiliz'' derken, devletin yardım için gönderdiği bir buçuk milyon liranın kaymakamlıkta olduğunu iddia ederek, ''Bizim tanıdıklarımız kaymakamlığa yardım parasının geldiğini söylüyor. Kaymakamlık sürekli 'evleri geziyoruz, hasarlı evleri tespit ediyoruz' diyerek parayı ödememek için bizi oyalıyor'' dedi.

ÇÜNGÜŞ KAYMAKANLIĞI: 105 HANEYE YARDIM İÇİN İNCELEMEMİZ SÜRÜYOR  

Halktv.com.tr, iddiaları Çüngüş Kaymakamlığı'na da sordu. Kaymakamlık yetkilileri, ağır hasarlı evlerde yaşayanlara yardım yapamadıklarını belirtirken, ''105 haneye yardım yapmak için incelemelerimiz sürüyor'' diye konuştu

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.