dudak uçuklatan vurgunda AKP detayı

dudak uçuklatan vurgunda AKP detayı

Mersin'deki 1 milyar lirayı aşan vurgunu Türkiye ilk kez KRT'nin haberiyle öğrendi... KRT, 15 Haziran'da tutuklanan Ersin Akdoğan'ın suçlandığı toplam dolandırıcılık miktarına ulaştı. Akdoğan’ın şirketlerden topladığı toplam teminat 3 milyar 301 milyon 27

Cem ÖZKESKİN / KRT TV

KRT dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan Mersin Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan’a dair yeni ayrıntılara ulaştı.

Buna göre Ersin Akdoğan Avrupa Birliği’nden fon gelecek vaadiyle sulama hatları işlerini 250 şirkete dağıttı. Şirketlerin bu işi üstlenmeden önce bir şartı yerine getirmesi gerekiyordu. O şart proje bedelinin % 2’si ya da % 5’i kadar nakit teminat ödenmesiydi. 

Ocak 2022’de AB’den böyle bir fon gelmeyeceği anlaşılınca 250 şirketten 130’u şikayetçi oldu.

15 Haziran’da Ersin Akdoğan ve beraberindeki 14 kişi gözaltına alındı. Ersin Akdoğan ve kayınpederi Abdullah Uysal tutuklandı. Uysal adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Akdoğan tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Mağdur şirket yöneticileri Mersin İl Tarım Müdürlüğü’nden Akdoğan’dan şikayetçi olan 130 şirketin toplam listesini ve toplanan teminat miktarını talep etti. İl Tarım Müdürlüğü liste paylaşmadı ancak rakam verdi. Buna göre Akdoğan 3 milyar 301 milyon 272 bin 348 lira teminat topladı.

Akdoğan hakkındaki 300 milyon liralık dolandırıcılık dosyasına gizlilik kararı getirilmişti.

KRT editörü Cem Özkeskin’e konuşan şirket yöneticileri gizlilik kararının Akdoğan’ın iktidara yakınlığı nedeniyle alındığını öne sürmüştü. Ayrıca bu dosyada dolandırıcılıkla oluşan para havuzundan AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’na da para aktarıldığına dair belgelerin olduğu iddia edilmişti.

a1-830.jpg

Mağdur şirket yöneticilerinin bir diğer iddiası da Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç’in Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanma nedeninin bu dosya olduğu.

Ersin Akdoğan 2018’de AKP’den Mersin Milletvekili aday adayı, 2019’da ise Silifke Belediye Başkanı aday adayıydı...

Akdoğan’ın ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Eski Tarım ve Orman Bakanı Faruk Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’la birçok fotoğrafı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.