Ekrem İmamoğlu davasında flaş karar!

Ekrem İmamoğlu davasında flaş karar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkemenin karar vermesi bekleniyordu ancak duruşma ertelendi. Duruşma 21 Eylül 11:00'de yapılacak. Duruşmaya İmamoğlu katılmadı. İmamoğlu saat 15:00'te Saraçhane'de açıklama yapacak.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep etti.

Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin de uygulanmasını da istedi.

Davada bugün yapılacak duruşmada karar çıkması bekleniyordu, ancak duruşmada karar çıkmadı. Duruşma 21 Eylül 11:00'e ertelendi.

Duruşmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile İYİ Parti, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi il yöneticileri de katıldı. Duruşmaya İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da izleyici olarak katıldı.

NELER YAŞANDI?

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI: İÇİ BOŞ BİR DAVA

İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, "Bu içi boş bir dava. Delillerimizin icelenmesini istedik. Mahkeme bunu kabul etti. Evet bu kararı, iyi bir gelişme olarak değerlendirebiliriz. Zaten o deliller incelenince YSK’ya dair bir ifade olmadığı görülecektir" dedi.

CANAN KAFTANCIOĞLU: ÖBEK ÇALIŞMASINI GÖRMEK İSTİYORUM

Duruşma sonrası CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, adliye önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

"Adalete susamış 84 milyona adaleti getireceğiz. Mahkemelerin boş yere işgal edildiği, siyasetçilerin 'yargılandığı', 'cezalandırıldığı' süreçlerde bir araya geliyoruz" diyen Kaftancıoğlu, tüm il - ilçe örgütlerine de bir çağrıda bulunduğu konuşmasına şöyle devam etti:

"Benim bugün CHP'lilerden bir istirhamım var. Bizi cezalarla oylayarak çalıştırmamaya çalışıyorlar. Kendi gündemlerini oluşturup vatandaşların derdini gündeme getirmemeye çalışıyorlar. Akıllılar ya... Ben ne demiştim; onların hırsı, öfkesi varsa bizlerin aklı var, ahlakı var demiştim. Bugün burada bulunan İstanbul'daki tüm CHP'lilerden bir isteğim var. Yarın SaBıKa Holding çalışmamızla ilgili davamız var. Yarın biz milletvekilleriyle birlikte o davaya gideceğiz, yarın tüm örgütümüz İstanbul'daki tüm ilçelere gidip ekonomiden, adaletten bahsedip komşularıyla hemhal olacak. Öbek çalışmasını internete girdiğimde görmek istiyorum."

11.25: Duruşmaya sadece 50 kişilik salon tahsis edildi. Avukatlar da dahil olmak üzere kalabalık dışarıda kaldı. 

KAFTANCIOĞLU ALKIŞLARLA KARŞILANDI

11.16: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, duruşma salonu önünde alkışlarla karşılandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.