Ev hapsiyle serbest bırakılmıştı: Ünsal Ban tutuklandı

Ev hapsiyle serbest bırakılmıştı: Ünsal Ban tutuklandı

Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın ev hapsi kararına itiraz edilmişti. Ünsal Ban tutuklandı.

Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SPK'daki rüşvet iddiaları ile gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan ve Peker'in yayınladığı video nedeniyle gözaltına alınan eski THK Üniversitesi rektörü Ünsal Ban'ın ev hapsi kararına yapılan itirazı kabul etti.

Mahkeme Ban hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Karar sonrası yakalanan Ban hakkında tutuklama kararı verildi.

Ban'ın ifadesi

Ban, ifadesinde suçlamaları reddederken, söz konusu videoyu Peker'e kendisinin iletmediğini söyledi.

Taşkesenlioğlu'nu 'önlem alman lazım' diye uyarmış

Sedat Peker ile ilişkin soruya ifadesinde yanıt veren Ban, "Yaklaşık 2-2,5 ay önce twitter kullanıcısı deliçavaş kullanıcısı benim eşim abisi ve eski eşim hakkında aleyhimize twitler atması, bu twitte yaptığı haksızlığı ortaya çıkarabilmek ve doğruları söylemek ve dolayısıyla da bu twitlerin silinmesi temel gayemdi, bunun üzerine bu kullanıcıya ulaşmak için twitter üzerinden mesaj gönderdim. Yaklaşık olarak 15-20 gün önce telefon üzerinden telefon numaramı vermeme rağmen sesli facetime üzerinden sesli olarak arandım, kendisini Sedat PEKER olarak tanıttı ve "Ben Sedat PEKER attığım twitlerin silinmesini istiyormuşsunuz, ama ben bu twitlerin gerçekçi olduğuna inanıyorum" dedi. Ben doğruları ve bu konu hakkında detayları verince haklarını helal etsinler ama Zehra Taşkesenlioğlu ile Ali Fuat Taşkesenlioğlu arasında bazı yazışmalar olduğunu dolayısıyla bunların 2019'dan önce birtakım işler yaptıklarını bu iki ismi asla silmeyeceğini ifade etti. Bende bu durumu Zehra Hanıma ilettim, sizin 2019 yılında yapmış olduğunuz bir şeyler var mı ve Sedat PEKER bunları açıklayacakmış önlem alman lazım diye kendisini uyardım" dedi.

Almanya'dan teslim almaya birlikte gitmişler

AKP'li Taşkesenlioğlu'nun 'Benim paramla aldı' dediği ve yurtdışına kaçmak için kullanacağı iddia edilen Malta bandıralı yata ilişkin de ifadesinde konuşan Ban, "Malta bandıralı yatı yaklaşık 2,5-3 ay önce Leasing kiralama şirketi ile 5 yıllık 3.850.000 Euro ile kiraladık, Almanya'dan bir Leasing firması aracılık etti. Almanya'dan Yüzde 1 faiz ve arkadaşım Aydın Tınayar'dan şahsi kefaleti ile kiraladık ve Zehra Taşkesenlıoğlu'nun bilgisi vardır ve teslim almaya beraber gittik. Faiz ve vergi avantajı olduğu için Malta bandralı olmasını tercih ettik." dedi.

'Beni ölümle tehdit etti'

Ban ifadesine şu eklemeleri de yaptı:

"Ben Zehra Taşkesenlıoğlu ile yaklaşık 3 yıldır evliyim, son 3-3,5 aydır deliçavuşun twitinden sonra aile huzurum çok bozuldu. Her defasında eşim ve abisi tarafından birkaç kez ölümle tehdit edildim, ben aile birliğine inanan bir insan olarak bu işin düzelebilmesi için bu twitin nasıl silinebileceğini araştırmaya başladım. Nihayetinde de bu twiti sildiremedim ama bir şekildi sildirme boyutuna ulaştım, netice itibari ile bu twitler silinemedi. Karşı taraf sürekli bana elinde çok doküman olduğunu, Zehra hanım ile Ali Fuat arasında ticari ilişkileri ortaya koyacağını ifade etti. Aile huzurumuzda bozuldu video ile.

Bir detay bahsetmek istiyorum, bu videonun kaydedilmeyen bölümü olan sabah 07-07,30 sıralarında uyandığımda Zehra Taşkesenlioğlu tek bıçakla yatak odasına gelerek 'seni öldüreceğim' diyerek yanı başımda bulunan benim cep telefonumu alarak bıçak zoruyla cep telefonumum şifresini sordu. Israrlarına rağmen söylemedim.

'Aile birliğimin bitmemesi için çok uğraştım'

Daha sonra koşarak benim cep telefonumu evin birinci katından bahçeye doğru attı. Kendisi de hemen hızla bahçeye doğru indi. Bende o sırada bahçeye doğru üzerimde iç çamaşırımla bahçeye indim. Aşağı indikten sonra aramızda arbede oldu. Neni orda bırakarak mutfağa doğru koştu. Bende peşinden mutfağa doğru koştum. İki tane bıçağı karnıma dayayarak beni öldüreceğini söyledi. Bende öldür o zaman bıktım dedim orada iki kollarımdan da hafif çizik şeklinde yaralandım ondan sonra ben can havli ile yukarı kata doğru çıktım iki bıçakla peşimden hızlıca geldi üstüme doğru geldiğinde yatak odasının girişinde beni tekrar sıkıştırdı ve yatak odasının kapısını kilitlemişti. Bende kapıyı ayağımla ittim ama açılmadı kendimi kurtarmak için orta kattaki koltuğun oraya geldim telefonda o anda elimde olduğu için 'Zehra seni kaydediyorum' dedim ve videoyu başlattım ve dikkat edilirse video kaydında nefes nefese olduğunu göreceksiniz. Baskı altında olduğumun kanıtıdır. Mutfaktayken 155'i aradım Zehra Hanım bana sakın arama her şey biter dedi bende görüşmeden kapattım aile birliğimin bitmemesi için çok uğraştım, bu anlattığım olay yaklaşık olarak 3-4 saat kadar sürmüştür, video sadece 5 dakikadır"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.