FETÖ'nün Bağdat ve Erbil imamları Ukrayna'da yakalandı

FETÖ'nün Bağdat ve Erbil imamları Ukrayna'da yakalandı

Türkiye İçişleri Bakanlığı, Fetullah Gülen Cemaatinin Bağdat ve Erbil sorumluları olduğunu belirttiği Salih Fidan ve Samet Güre'nin Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince haklarında, “Fetullah Gülen Cemaatine Üye Olma" gerekçesi ile yakalama emri bulunan Salih Fidan ve Samet Güre, Ukrayna-Polonya sınırında illegal yollarla geçmek isterken yakalandı.

FETÖ'nün 2 kritik ismi Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildi..

İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün sözde Bağdat sorumlusu Salih Fidan ile sözde Erbil sorumlusu Samet Güre'nin Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan yakalama emri bulunan Salih Fidan ve Samet Güre, Ukrayna-Polonya sınırında illegal yollarla kaçarken yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının Ukrayna makamları ile görüşmesinin ardından teslim alınan Fidan ile Güre, Türkiye'ye getirildi.

Şüphelilerin işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nda sürüyor.

Yakalananlardan Salih Fidan'ın FETÖ'nün sözde Irak/Bağdat sorumlusu olduğu, örgütün yurt dışı yapılanmasında faaliyet gösterdiği, FETÖ iltisaklı Feza Öğretim Kurumu Işık Üniversitesinde öğretmen olarak çalıştığı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra eşi Yeşim Fidan ile Türkiye'den ayrıldığı ve bir daha dönmediği belirlendi.

Samet Güre'nin ise FETÖ'nün sözde Irak/Erbil sorumlusu olduğu, örgütün yurt dışı yapılanmasında faaliyet gösteren kişiler arasında yer aldığı, FETÖ'ye ait Erbil'deki Fezalar Eğitim Kurumunda fizik öğretmeni olarak çalıştığı, "17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya hesabındaki para miktarını artırdığı" ve etkin pişmanlıktan yararlanan kişilerin ifadelerinde de yer aldığı tespit edildi.

Açıklamada, Ukrayna makamları ile görüşmesinin ardından Fidan ile Güre’nin, Türkiye'ye getirildiği belirtildi.

Salih Fidan'ın “Cemaatin Bağdat sorumlusu” olduğunu, Feza Öğretim Kurumu Işık Üniversitesinde öğretmen olarak çalıştığını, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra eşi Yeşim Fidan ile Türkiye'den ayrıldığını ve bir daha dönmediğini yazdı.

Samet Güre'nin ise Cemaatin Erbil sorumlusu olduğu, Fezalar Eğitim Kurumunda fizik öğretmeni olarak çalıştığı ileri sürüldü.

Ukrayna’da gözaltına alınmışlardı

Türk vatandaşı Samet Güre ve Salih Fidan, günü Ukrayna’nın Lviv bölgesindeki Rava-Ruska şehrinde geçen hafta “eyalet sınırını geçmeye yönelik yasadışı girişim” iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Kiev Boryspil Uluslararası Havalimanı’nda bir hafta bekletilen öğretmenler, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda Türkiye’ye sınır dışı edilmek istendiklerini belirtmişti.

Güre yayınladığı video da Türkiye’ye dönmek istemediğini aktarmış, “Biz Erbil’e dönmek istiyoruz ya da Ukrayna’ya iltica etmeye hazırız” şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Habervitrini

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.