İçişleri'nin belediyelere ödeyeceği paranın kaydı yok

İçişleri'nin belediyelere ödeyeceği paranın kaydı yok

Sayıştay'ın 2021 İçişleri Bakanlığı raporunda Emniyet'in hesaplarına ilişkin denetimlerde “Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, elektronik denetleme sisteminde yapılan tespitlere dayanılarak düzenlenen trafik cezalarının yüzde 30’u oranındaki tutarın

Sayıştay'ın 2021 İçişleri Bakanlığı raporunda Emniyet'in hesaplarına ilişkin denetimlerde “Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, elektronik denetleme sisteminde yapılan tespitlere dayanılarak düzenlenen trafik cezalarının yüzde 30’u oranındaki tutarın Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden ilgili belediyelere, sistem kullanımı hizmet bedeli olarak ödenmesi gerektiği” belirtildi. Raporda, belediyelere aktarılması gereken 307 milyon 750 liranın kaydının bulunmadığı belirtildi.

Sayıştay’ın İçişleri Bakanlığı’nın 2021 yılı hesapları üzerindeki denetim raporu yayınlandı. Rapora göre, 'doğrudan giderleştirilmesi gereken danışmanlık hizmet alımları bilanço hesaplarına kaydedildi.'

Bakanlığın; e-İçişleri Yazılım Geliştirme ve İdame Projesi Hizmeti Alımı İşi’ne 1 milyon 433 bin 405 lira ödediği ortaya çıktı. Bu iş kapsamında Bakanlık, veri tabanı danışmanlığı için 78 bin 470 lira, siber güvenlik danışmanlığı 591 bin 180 lira, 'premier destek paketi kullanıcı danışmanlığı' için 531 bin lira, 'SQL server veritabanı danışmanlığı' için 148 bin 680 lira ve altyapı, iletişim ve yönetim sistemleri danışmanlığı için de 84 bin lira para ödedi.

BELEDİYELERE ÖDENMESİ GEREKEN TUTAR ÖDENMEDİ

Sayıştay’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2021 yılı hesaplarına ilişkin denetim raporunda ise “Karayolları Trafik Kanunu uyarınca, elektronik denetleme sisteminde yapılan tespitlere dayanılarak düzenlenen trafik cezalarının yüzde 30’u oranındaki tutarın Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden ilgili belediyelere, sistem kullanımı hizmet bedeli olarak ödenmesi gerektiği” belirtildi.

Raporda, şu ifadelere yer verildi:

31.12.2021 tarihi itibarıyla elektronik denetleme sistemi nedeniyle belediyelere aktarılmayı bekleyen payların toplamı 307.750.993,66 TL olup bu tutara ilişkin olarak tablolarda herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Kamu idaresince bulgu konusu hususun düzeltilmesine ilişkin işlemlere başlanıldığı ifade edilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.