İşçi maaşlarını kesen THY'den Katil İsrail'e sponsorluk!

İşçi maaşlarını kesen THY'den Katil İsrail'e sponsorluk!

THY'de yaşanan ve tepki çeken para aktarımlarına bir yenisi daha eklendi. Pandemi nedeniyle işçi maaşlarını kesen THY'nin İsrail takımına sponsor olduğu ortaya çıktı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın yakın arkadaşı Yeni Giresun Gazetesi Sahibi Mustafa Temel Bozbağ’a aylık ödediği 200 bin TL’lik içerik bedeli tartışma konusu olurken, personelden de yoğun tepki geldi. Pandemi fırsat bilinerek çalışanlardan kesilen ücretlerde değişiklik yapılmazken, THY kasasından dağıtılan milyonların olduğu ortaya çıktı.

Bu kez paranın yine pandemi dönemi olmasına rağmen Siyonist İsrail, Estonya ve Japonya üçgeninde dağıtıldığı iddia edildi. Aracılığı yapan kişinin ise THY’nin çiçeği burnunda büro başkanı Memduh Sayıner olduğu iddia edildi.

AirportHaber’in ulaştığı bilgilere göre; THY’deki çalışma hayatının dışında Türkiye Voleybol Federayonu’nun (TVF) mevcut Yönetim Kurulu’nda Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Sayıner, İsrailli arkadaşı Leon Mayorkas ile birlikte THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile bir görüşme yaptı. Bu görüşmeden arkadaşını aracı kılarak bir iş yapılması kararı çıktı.

İlker Aycı, halı saha arkadaşı Memduh Sayıner’in getirdiği Leon Mayorkas ile bir voleybol takımına sponsor olunması talimatı verdi.

Teklif İsrailli Leon Mayorkas’ın merkezi İsrail Tel Aviv’de bulunan April Group’tan THY’ye getirildi. Ancak işin ucunda İsrail olunca tedirginlik yaşandı ve Leon Mayorkas’tan başka bir şirket bulması istendi.

3 MİLYON 480 BİN TL SPONSORLUK BEDELİ!

Japonya’nın kadın voleybol takımlarından Okayama Seagulls takımına sponsor olunacak ve 400 bin dolar (yaklaşık 3 milyon 480 bin TL) ödenecekti. Japonya kadın voleybol takımlarından olan Okayama Seagulls’un tek başarısı ise son yirmi yılda (2017-2018 sezonu) bir kez Japonya Kadın Voleyol İkinci Ligi şampiyonluğu olarak biliniyor.

Memduh Sayıner’in arkadaşı Leon Mayorkas’ın getirdiği 400 bin dolarlık sponsorluk teklifi hiç pazarlıksız kabul ettirildi.

THY TARİHİNDE İLK KEZ ARACI FİRMA İLE SPONSORLUK

Bu sponsorluk THY tarihinde ilk ilki de getirdi. THY, bir spor kulübüne ilk kez sponsorluk ajansı aracılığı ile sponsor yapılmış oldu. Oysa bugüne kadar tüm sponsorluklar kulübün direkt kurumsal kimliği ile yapılıyordu.

AirportHaber pandemi döneminde kıt kanaat geçinmeyi göze alarak şirketi lehine maaşından feragat edip yüzde 50’ye varan kesintiye razı gelen çalışanlar adına şu soruları sorduğunu açıkladı:

THY yeni özel büro başkanı Memduh Sayıner ile Leon Mayorkas arasında ne tür bir iş ilişkisi bulunmaktadır?
Özellikle ajans aracılığı ile bu sponsorluk neden yaptırılmıştır?
Aslında sponsorluk bedeli nedir?
İsrailli Leon Mayorkas’ın ajansı bu aracılık hizmetinden ne kadar ücret almıştır?
Okayama Seagulls takımına ödenen sponsorluk ücretinin faturası var mıdır?
Memduh Sayıner’in hızlı yükselişi tesadüf müdür?

Edinilen bilgiye göre Memduh Sayıner, İlker Aycı’nın halı saha arkadaşı. Sayıner, eşantiyon işleri yapan ve geçimini bu yolla yaptığı ticaret ile yapan bir kişi idi. Hatta İlker Aycı’nın tavsiyesi ve ricası ile THY ile ilintili kurum ve kuruluşlara eşantiyonlar yaptı ve İlker Aycı ile tanışıklıkları onun hızlı yükselişine giden yolu açtı.

Memduh Sayıner, İlker Aycı tarafından THY’de teknik direktörlük görevine getirildi. Burada cüzi miktarda aldığı maaşla geçinirken bir anda kendisini THY’nin yüzde 50 ortaklığındaki TGS’de müdür olarak buldu.

Öyle ki, Memduh Sayıner TGS’deki müdürlüğünü genel müdür yardımcılığı ile süsledi. İlker Aycı’nın vazgeçilmezi oldu. Ve çok geçmeden özel büro başkanlığı gibi önemli bir makamla taçlandırıldı. Memduh Sayıner’in hızlı yükselişi ile birlikte tasarladığı kankalara destek projeleri de hız kazandı.

Dün yaptığımız İlker Aycı’nın kanka desteğinden sonra Özel Büro Başkanı Memduh Sayıner’in kanka operasyonlarının altından ne çıkacağı açıkçası merak konusu oldu. Kankalara destek mi, kankalardan destek mi? İleriki zamanlarda araştırılıp açığa kavuşacak bir durum.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.