İsrail uçağına yakıt ikmali yapmayı reddediyor
Türk havalimanı çalışanlarının, rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşına yönelik protestolarını iletmek için ülkeye acil iniş yapan bir İsrail yolcu uçağına yakıt ikmali yapmayı reddettiği bildirildi.
Türk havalimanı çalışanlarının, rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşına yönelik protestolarını iletmek için ülkeye acil iniş yapan bir İsrail yolcu uçağına yakıt ikmali yapmayı reddettiği bildirildi.
The Times of Israel'in haberine göre, Polonya'nın başkenti Varşova'dan Tel Aviv'e gitmek üzere yola çıkan uçak, iddiaya göre hasta bir yolcuya tıbbi yardım sağlamak için Pazar günü Türkiye'nin güneybatısındaki Antalya'ya indi.
Ancak Türk havalimanı personelinin hizmetlerini reddetmesi üzerine yakıt ikmali yapmak için Yunanistan'ın Rodos kentine gitmek zorunda kaldı.
İsrail rejiminin El Al havayolu şirketi, uçağın daha sonra Yunanistan'a doğru yola çıktığını ve burada "İsrail'e havalanmadan önce yakıt ikmali yapacağını" söyledi.
Bu arada bir Türk diplomatik kaynak farklı bir açıklama yaptı.
Kaynak, "İnsani kaygılar nedeniyle uçağa yakıt sağlanacaktı, ancak ilgili prosedür tamamlanmak üzereyken, kaptan kendi isteğiyle ayrılmaya karar verdi" dedi.
Türkiye, kendisini, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 37.800'den fazla Filistinliyi öldüren ve yaklaşık 87.000 Filistinliyi yaralayan İsrail savaşının bir muhalifi olarak sunmaya çalışıyor.
Mayıs ayı başlarında ülke, rejimin acımasız askeri saldırıyla eş zamanlı olarak Gazze'ye karşı uyguladığı felç edici bir kuşatmayı sürdürdüğü sürece işgal altındaki topraklara ihracatını askıya aldığını söyledi.
Ancak raporlar, Türkiye'nin işgalci varlığa mal tedarik etme yasağını atlayarak rejim için temel mallar için ana kaynak olarak hizmet etmeye devam ettiğini gösterdi.
Türkiye, 'resmi yasağ' rağmen üçüncü şahıslar aracılığıyla İsrail'e mal gönderiyor
Türkiye, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ndeki savaşı ve felç edici ablukası nedeniyle işgal altındaki Filistin topraklarına mal ihracatına getirilen yasağı atlıyor.
Geçen ay çıkan haberlerde, Ankara'nın yasağı yürürlüğe koymasından bu yana, işgal altındaki topraklara ulaşmak için "Türk mallarının Yunanistan ve diğer yakın ülkeler üzerinden yeniden yönlendirildiği" belirtildi.
Haberde, bir Türk işadamının "İsrail makamları, Türk şirketlerinden menşe şahadetnamelerini değiştirerek malları Yunanistan üzerinden yeniden ihraç etmelerini bile istemiyor çünkü bu, maliyetleri daha da artıracak, bu yüzden bunlar Türk malı" dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti Mart ayında "önemli" seçim kayıpları yaşadı.
Kayıplar esas olarak, İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü savaşa öfkelenen hükümet destekçilerinin hükümetin İsrail rejimine yönelik politikasından duyduğu memnuniyetsizlik nedeniyle meydana gelmişti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.