KPSS’de soruların çalındığı iddialarını güçlendirecek veri ve bilgiler

KPSS’de soruların çalındığı iddialarını güçlendirecek veri ve bilgiler

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, KPSS sınavından bir ay önce ÖSYM tarafından 432 kişinin görev yerinin değiştirildiğini ifade ederek, “Tuzun koktuğu çok net” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım KayaKPSS’deki pek çok sorunun, bir yayınevinin kitabıyla birebir aynı olduğu iddialarına ilişkin TBMM’de basın açıklaması gerçekleştirdi. Söz konusu iddianın ortaya atıldığı andan bu yana Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iki ayrı soru önergesi verdiğini ifade eden Kaya, aynı zamanda konu hakkında CİMER’den bilgi talep ettiğini ve akabinde sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmasının ‘yetersiz’ olduğuna dikkat çeken Kaya, “Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de görevden alınmalıdır. Diğer sorumlular da görevden alınmalıdır. Önceki dönem soruların çalınmasından sorumlu olan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’i cansiperane savunan Erdoğan’ın,  MHP’ye yakınlığıyla bilinen Aygün'ü hızla görevden alınmasının da dikkatle takip edilmesi gerekir” dedi. 

'ÖSYM’DE 432 KİŞİNİN GÖREV YERİ NEDEN DEĞİŞTİ?'

ÖSYM Başkanlığı’nın bir ay önce kurum çalışanı 432 kişinin görev yerini değiştirdiğine dikkat çeken Yıldırım, sendika temsilcilerinin de aynı süreçte görev yerlerinin değiştirildiğini kaydetti. Kaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

“Tarafımıza iletilen bilgilerden tuzun koktuğu çok net bir şekilde görülüyor ÖSYM’de örgütlü olan Tez-Koop-İş Sendikası, işyeri sendika temsilcisinin yerinin Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre değiştirilmeyeceğini söyleyerek itiraz etmiş. Ancak bu itiraz dikkate alınmamış. Kanuna aykırı bu uygulamayı da iki ayrı soru önergesiyle Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ve CİMER’e sordum. ÖSYM’de yerleri değiştirilen 432 kişinin yerine kimler getirildi? İşyeri sendika temsilcisinin yeri kanuna aykırı bir şekilde apar topar neden değiştirildi? Neyin hazırlığı yapıldı?”

 

YABANCI ÖĞRENCİLERİN SINAV SORULARININ BASILMASI VE DAĞITILMASI İHALESİNİ MÜNİR ÇELİK'İN ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Yediiklim yayıncılık test kitaplarında çıkan soruların aynısının KPSS sınavında da çıkmasının ardından, Yediiklim’in sahibi Münir Çelik'in ‘’Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dil Sınavı‘’ soru kitapçığını basılması ve dağıtılması ihalesini aldığı da ortaya çıktı.

Gazeteci Murat Ağırel Twitter hesabından şu belgeyi paylaştı:

o2-238.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.