Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama

Deprem uzmanı Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Dün Bingöl Yedisu'da meydana gelen deprem sonrası korkutan bir uyarıda bulundu. Görür, 7 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini söyledi.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, Bingöl'de dün saat 15.49'da 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 4,35 kilometre olarak duyuruldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde dün meydana gelen 4,1 depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür, "Deprem Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu Fay Zonunda. Bu zonda en ez 7 büyüklükte bir deprem bekliyoruz" dedi.

 

Sosyal medya hesabından uyarıda bulunan Görür, "Yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalı" uyarısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

 

"Yeşilgöl-Yedisu/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu Fay Zonunda. Bu zonda en ez 7 büyüklükte bir deprem bekliyoruz. Bu zon içindeki ve yakınlarındaki yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalı. Sevgiyle" 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.