Zeydan Karalar Adanalılara müjdeyi TV100 canlı yayınında verdi

Zeydan Karalar Adanalılara müjdeyi TV100 canlı yayınında verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tv100 ekranlarında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtlayarak müjdeyi verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tv100’de Ana Haber Bülteni’nde Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı.

Dün katıldığı Maltepe mitinginde insanların sesini çıkarttığı ve "Yetti artık" dediğini belirten Karalar, "Parti olarak, üyeler olarak Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını tabii ki isteriz. Ancak 6'lı masa, karar nasıl alınır bekliyoruz" dedi.

"4 KAT BORCU VARDI"

Biz teslim aldığımızda belediye gelirinin 4 katı borç vardı. Takdir edersiniz ki çok zor bir durumdu. Tasarruflar yaptık, gereksiz giderleri ortadan kaldırdık, enerji yatırımı yaptık... Gelirimizi, giderimizden çok yapmak hedefimiz. Bir yönetim var, gemiyi batırmış; bir yönetim gelmiş gemiyi yüzdürmüş ve gelirinden 4 katı olan giderini, düzeltmiş." ifadelerini kullandı.

"Halkımıza buradan müjde vereyim" diyen Karalar, "Bu yıl gelirimiz, giderimizden fazla olacak. Hem borçlanma olarak döviz borçlanmadık hem de önceden olan döviz borçlarının da çoğunu yapılandırdık.

Belediye başkanlığı, günü kurtarmak yerine, 40-50 yıllık perspektif ile kenti yönetmeliler. Bir ulaşım planı olmalı, bir imar planı olmalı hatta peyzaj planı da olmalı.

Turizm Eylem Planı yaptıklarını ve bunu halka sunduklarını belirten Zeydan Karalar, "Önemli dönüşümler aldık. Cuma günü otellerde yer bulamadı dostum. Adana'daki güzellikleri görmeye geliyor insanlar. Turizm ne demek? Bacası, saray demek.

Bundan 30-40 sene sonra dünyada en önemli şey verimli toprak olacak. Odun ekseniniz biter denen Çukurova’da giderek ekin alanları azalıyor. Gübreyi 2 liradan 10 liraya çıkarırsanız çiftçi nasıl alsın? Tohumu nasıl alsın? Mazotu nasıl alsın?

"Kaos neredeyse onu çözmeye çalışıyoruz"

Sosyal belirleyicilik daha ön plana çıkmaya başladı ve bu yeni bir tarz. Karma destek yeni başladı, bizimle başladı. Ülkenin problemleri, kaosu neredeyse onu çözmeye çalışıyoruz. Ülke yönetiminde prototip denilebilecek uygulamalar yapıyoruz.

"Çok ciddi uygulamalar yapıyoruz"

Eğer kadın istihdama erkek kadar katkı koymazsa, üretim istediğiniz oranda olmayacak. Kadının istihdama, siyasete, sosyal hayata katılmasını önemsiyoruz. Kadın istihdamına ve kadına pozitif ayrımcılık yapma konusunda çok ciddi uygulamalar yapıyoruz.

Kentin kirliliğini Suriyeliler yapıyor diye temizlememek , yolu yapmamak mümkün mü? Herkes kullanıyor o yolu. Kaldı ki onlar da insan, biz insanlığa karşı değiliz, ırkçı da değiliz. Biz Atatürk milliyetçisiyiz. Bizim söylediğimiz çok başka bir şey.

METRO PROJESİ DETAYLARI

Mevcut metro hattımız, garaja, otogara, stadyuma vb. gitmiyor. İkinci hat planlandığında adliye, şehir hastanesi, stadyum yoktu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.