Tehdit edilen gazeteciler Zülal Kalkandelen yaşadıklarını anlattı

Tehdit edilen gazeteciler Zülal Kalkandelen yaşadıklarını anlattı

Sosyal medya üzerinden tehdit edilen gazeteciler Zülal Kalkandelen ile Zafer Arapkirli, krttv.com.tr'ye konuştu.

Sosyal medya üzerinden tehdit edilen gazeteciler Zülal Kalkandelen ile Zafer Arapkirli, krttv.com.tr'ye konuştu. İki gazeteci de kendilerine yöneltilen tehdit içerikli mesajlar nedeniyle hiçbir basın meslek örgütünün tepki göstermediğini ve dayanışma sergilemediğini ifade etti. Kendilerini tehdit eden şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten gazeteciler, buna rağmen şahısların yargılama sonucunda gerekli cezayı almayacaklarını düşündüklerini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesajlar alan Cumhuriyet gazetesi yazarı gazeteci Zülal Kalkandelen ile KRT TV programcısı usta gazeteci Zafer Arapkirli, yaşananlara ilişkin krttv.com.tr'ye konuştu.

Bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yıllardır ölüm tehdidi aldığını ifade eden Zülal Kalkandelen; 2019 yılında atılan ve idamla tehdit edildiği bir paylaşıma ilişkin "Hakkımda bu paylaşım yapıldığında da suç duyurusunda bulunmuştum ama savcı 'kovuşturmaya gerek yok' kararı vermişti" açıklamasında bulunmuştu. Kalkandelen, "Bir ricam var: Şimdi destek vermeyenler, ben bu dünyadan ayrıldığımda arkamdan beni öven bir şey yazmasın" ifadeleriyle tepkisini dile getirmişti.

'SANIRIM LİBERAL OLMADIĞIM İÇİN KİMSE YANIMDA DURMUYOR'

Kalkandelen, konuya ilişkin krttv.com.tr'ye yaptığı açıklamada basın meslek örgütlerinin yanı sıra hiçbir sivil toplum örgütünden yaşananlara ilişkin herhangi bir tepki gösterilmediğini ifade ederek "Liberal değilim; sanırım bu yüzden kimse yanımda durmuyor, sesimi duymuyor" dedi. Sosyal medya hesabında paylaştıklarının yanı sıra gündeme getirmediği pek çok tehdit, hakaret ve taciz içerikli paylaşımın bulunduğunu belirten Kalkandelen; gazeteciler Özlem Gürses, Nevşin Mengü gibi isimlerin benzer durumlarla karşılaştıklarında gerekli desteği gördüklerine dikkat çekerek "Elbette onların da yanında durulması lazım, ona bir şey demiyorum. Ancak aynı durum benim başıma geldiğinde hiç kimseden benzer bir karşılık göremiyoruz" dedi. 

 

'SONUÇ ALABİLECEĞİMİ SANMIYORUM, ADALETE GÜVENİMİZ KALMADI"

 

AKP Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e geçen sene sosyal medya üzerinden yapılan tacizi ve sonrasında yaşananları hatırlatan Kalkandelen, "Söz konusu AKP'liler olunca gerçekten atılması gereken adımlar atılıyor, gerekli tepki gösteriliyor ve gereken ceza veriliyor. Ben en azından sesimi duyurabiliyorum; köşe yazısı yazıyorum, sosyal medya hesabımdan paylaşıyorum. Ama hiç sesini duyuramayanlar var. Adalet bir kişiye veya gruba değil, hepimize lazım" dedi.

Kalkandelen, kendisinin genellikle siyasal İslamcılar ve şeriatçılar tarafından sık sık hedef gösterildiğini söyleyerek "Yazılarımda laikliği ve kadın haklarını savunduğum için hedef alınıyorum. AKP iktidarının laikliğe ve kadınlara yönelik söylemleri şiddet pompalıyor" dedi.  

Kalkandelen; kendisine yönelik tehdit, hakaret ve taciz mesajlarına yönelik verdiği hukuk mücadelesinden bir sonuç alamadığını, şüphelilerin hak ettikleri cezayı almadıklarını dile getirerek bundan sonraki sürece ilişkin ise "Hukuki yollardan elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Ancak sonuç alabileceğimi sanmıyorum, adalete güvenimiz kalmadı. Adalet ararken haksızlığa uğruyoruz ama susmak, pes etmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Gelen tehditler nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Kalkandelen, "Sivil toplum faaliyetlerine ve etkinliklerine katılıyorum. Adres, tarih; her şey belli. Bana ve yakınımdakilere gerçekten bir şey yapılmasından korkuyorum" dedi.

'HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI AMA BİR ŞEY OLACAĞINI SANMIYORUM'

KRT TV programcısı Zafer Arapkirli ise kendisine yönelik tehdit içerikli mesaja ilişkin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden bir açıklama yapılacağının söylendiğini, ancak herhangi bir açıklamanın henüz yapılmadığını belirtti. Tehdit mesajına ilişkin şikayette bulunduğunu ifade eden Arapkirli, yargı sürecinden bir sonuç çıkmayacağını düşündüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.