128 milyar doları inatla soracağız

128 milyar doları inatla soracağız

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Baş, pandemi nedeniyle bugünlerde 200'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Muhalefetin sık sık dilendirdiği Merkez Bankası'nın rezervleri hakkında konuşan TİP Başkanı Baş "Bu dolarlar vatandaşın cebine gitmediyse kimin cebine gitti? Kimler bu süreçte servetlerine servet kattı? Türkiye'nin temel gündemi budur. 128 milyar doları inatla soracağız ve her bir kuruşun hesabını bu iktidar verecek" diye konuştu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Baş, pandemi nedeniyle bugünlerde 200'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Yeni vaka sayılarında rekor kırıldığını, iktidarın tam kapanma beklentisine "Para yok" diye karşılık verdiğini belirten Baş "Tam kapanma isteyince para yok ama ekonomi uçuşta" ifadesini kullandı.

"ÜRETMEYEN BİR EKONOMİ YARATTILAR"

"İktidar ve onun yanındaki azınlık için ekonominin tıkırında olduğunu" dile getiren Baş, "Üretmeyen bir ekonomi yarattılar. İhracatımız, ithalatımızın hep gerisinde. Plan diye sundukları hiçbir şey hayata geçmedi, tutmadı" diye konuştu.

İktidar ile halkın aynı gemide olmadığını belirten Baş "Onların gemileri yürüyor ama halk batıyor" dedi. 

"BU DOLARLAR KİMİN CEBİNE GİTTİ?"

Merkez Bankası'nın rezervindeki 128 milyar dolarla ilgili tartışmalara da değinen Baş "Bu dolarlar vatandaşın cebine gitmediyse kimin cebine gitti? Kimler bu süreçte servetlerine servet kattı? Türkiye'nin temel gündemi budur. 128 milyar doları inatla soracağız ve her bir kuruşun hesabını bu iktidar verecek. Aşı sorununu çözecek, tam kapanmayı sağlayacak, ülkenin tüm işsizlik sorununu çözecek bir paradan söz ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.