AK Parti ve MHP'den 'devlet-mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın' önergesine ret

AK Parti ve MHP'den 'devlet-mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın' önergesine ret

CHP'nin TBMM Genel Kurulu’nda verdiği ‘devlet-mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın' önerisi AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

CHP'nin TBMM Genel Kurulu’nda verdiği ‘devlet-mafya-siyaset ilişkileri araştırılsın' önerisi AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Önergeye ilişkin açıklama yapan CHP'li Başarır, “Bize düşen bu iddiaları, Meclis'te araştırmak mı, 84 milyonun pazar günleri Youtube'dan dinlemesini sağlamak mı?” diye sordu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları üzerine CHP tarafından TBMM Genel Kurulu’nda verilen önergede devlet ve siyaset içindeki mafya ilişkilerinin araştırılması önerildi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu iddialar, vahim değil mi? Araştırılmaz mı? Binali Yıldırım, 'Oğlum; yedi tane gemi, 14 tane şirket, 30 tane ayrı ayrı yurt dışındaki ilişkiyi nereden kurdun?' diye sormuyor mu? Yavru Vatan’a bakın; Türkiye’deki iddialar için oy birliğiyle komisyon kuruldu” ifadelerini kullandı.

Eskiden Türkiye'de, Meclis'te Susurluk olayının araştırılabildiğini hatırlatan Başarır, ‘'3 Kasım 1996'da, Susurluk'ta bir kaza olur. 7 Kasım 1996'da gensoru verilir. 8 Kasım 1996'da Mehmet Ağar istifa eder.

12 Kasım 1996'da Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulur ve savcılar, yargı harekete geçer, komisyon bir rapor hazırlar. Mehmet Ağar, Korkut Eken, devletteki kirli ilişkilerle bulunan bürokratlar bir ceza alır. Yetersizdir ama Meclis, en azından görevini yapar” şeklinde konuştu.

“GENCECİK EMNİYET MÜDÜRÜ, ÇOCUĞUNU KUCAĞINA ALMADAN İNTİHAR ETTİ”

“Yeni Türkiye'de ise” diye sözlerine devam eden Başarır, “Siyasilerin, organize suç örgütlerini ziyaret var, onlara özel af var. Bu adamlar, aftan sonra çıkar, mektup yazar, parti liderlerini tehdit eder. Bunlar miting yapar, bir tanesi Cumhurbaşkanı'na ‘abi' der, İçişleri Bakanı'na ‘sen benim dönüş biletimdin' der.

Bir bakan çıkar, ‘benden önceki bakanların para sayma makineleri vardı' der. Bunu, İçişleri Bakanı söylüyor. Daha vahimi ise, İçişleri Bakanı'nın oğlu bir gece babasını arar. Babası, koruma müdürünü arar. Koruma müdürü, Silivri Emniyet Müdürü'nü arar ve ‘beni serbest bırak' der. Gencecik Emniyet Müdürü, çocuğunu kucağına almadan intihar eder” açıklamasında bulundu.

“HALK MECLİS'TEN MI ÖĞRENECEK YOKSA YOUTUBE'DAN MI?”

Başarır açıklamasını şöyle sürdürdü:

Yeni Türkiye'de, İçişleri Eski Bakanı, marina yönetimine başkan olur. Oğlu da yönetici olur. ‘Ben olmasaydım buraya mafya çökecekti' der. Bize düşen; bu iddiaları, Meclis'te araştırmak mı, 84 milyonun pazar günleri Youtube'dan dinlemesini sağlamak mı?

Konuşmadan sonra yapılan oylamada önerge AK Parti-MHP oylarıyla reddedildi.

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.