Altılı masadan ittifak çıkacak mı?

Altılı masadan ittifak çıkacak mı?

Bugün DEVA Partisi ev sahipliğinde 8'inci toplantı için bir araya gelen altılı masanın gündeminin yoğun olması bekleniyor. Toplantıda; altılı masanın bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceği, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yasal düzenleme önerisinin ardından

Bugün DEVA Partisi ev sahipliğinde 8'inci toplantı için bir araya gelen altılı masanın gündeminin yoğun olması bekleniyor. Toplantıda; altılı masanın bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceği, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yasal düzenleme önerisinin ardından AK Parti'nin başörtüsüne ilişkin anayasa teklifi ve BTP'nin ittifaka katılma talebi görüşülecek.

İkinci tur toplantıları devam eden altılı masa, 8'inci toplantı için bugün DEVA Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın katıldığı toplantı öncesi Babacan, gündem konusunda anlaşmak için gerçekleştirdiği liderler turunu tamamladı.

1-004.jpg

LİDERLER BİR ARAYA GELDİ

Toplantı için DEVA Partisi Genel Merkezi binasına ilk olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu gitti.

Ardından sırasıyla Demokrat Parti lideri Uysal, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve İYİ Parti lideri Akşener binaya giriş yaptı.

DEVA Partisi lideri Babacan, konuklarını kapıda karşıladı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından, yazılı bir açıklama yapılması bekleniyor.

İTTİFAK AÇIKLAMASI GELECEK Mİ?

Alınan bilgiye göre, bugün yapılacak görüşmede ortaklığın ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceği masadaki önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Toplantıda değerlendirilmesi planlanan "seçim sonrası geçiş süreci yol haritası" ise ittifak kararı konusunda belirleyici olacak.

Temel konularda mutabakata varılırsa, toplantı sonrasındaki ortak açıklamada 'ittifak' vurgusu yapılması bekleniyor.

BAŞÖRTÜSÜNE İLİŞKİN ANAYASA TEKLİFİ NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Masadaki bir diğer gündem maddesi ise anayasa teklifi olacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifini toplantının gündemine taşıması bekleniyor. Toplantı sonrası yapılacak ortak açıklamada teklifin nasıl değerlendirileceğine ilişkin bir bölümün yer alması planlanıyor.

ALTILI MASA YEDİLİ OLACAK MI?

Masanın dikkat çeken gündem maddelerinden biri de Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) ittifaka katılma talebi olacak.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşen Meral Akşener'in, talebi toplantıda gündeme getirmesi bekleniyor. Masanın 'altılı' olarak devam etme ihtimali ise yüksek görünüyor. Toplantıda bu tartışmayla ilgili son kararın verileceği belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.