Atatürk döneminden örnek veren Temel Karamollaoğlu AKP'ye isyan etti

Atatürk döneminden örnek veren Temel Karamollaoğlu AKP'ye isyan etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Atatürk döneminden örnek vererek, “1930’larda kağıt fabrikaları kurulmaya başlandı

Sonra bütün kağıt fabrikaları yıkıldı. Havsalam almıyor. Şimdi biz kağıdı dışarıdan getiriyoruz. Kendi fabrikanı yıkacaksın, dışarıdan kağıt ithal edeceksin. Hangi mantık bu? Bu kadar kafasızlık olmaz.” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında AKP yönetimine isyan eden Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, iktidarın kağıt, gübre ve şeker politikasını eleştirdi.

KAĞIT FABRİKALARI YIKILDI, HANGİ MANTIK BU?

Atatürk döneminden örnek veren Karamollaoğlu, “Daha 1930’larda kağıt fabrikaları kurulmaya başlandı. Sonradan bu genişletildi sonra bütün kağıt fabrikaları yıkıldı. Havsalam almıyor. Şimdi biz kağıdı dışarıdan getiriyoruz. Kendi fabrikanı yıkacaksın, dışarıdan kâğıt ithal edeceksin. Hangi mantık bu?” ifadelerini kullandı.

“GÜBRE FABRİKALARI KÖR TOPAL…”

Türkiye’de ilk gübre fabrikalarının 1950’lerde kurulduğunu belirten Karamollaoğlu, “Orta Anadolu’daki gübre fabrikaları kör topal çalışıyor. Biz gübreyi dışarıdan getiriyoruz. Bu kadar kafasızlık olmaz.” dedi.

“ŞEKER FABRİKALARI TARİGE GÖMÜLÜYOR”

Kapatılan şeker fabrikalarına da değinen Karamollaoğlu, "Yine ilk şeker fabrikası 1930’larda kuruldu. Şeker fabrikaları tek tek tarihe gömülüyor. Bu mantıkla siz memleketi nasıl idare edeceksiniz?  Kendi fabrikanı yıkacaksın, dışarıdan kâğıt ithal edeceksin hangi mantık bu." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.