Bahçeli bir sabah erken seçim kararı...

Bahçeli bir sabah erken seçim kararı...

Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı canlı yayında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yapabileceğini öne sürdü.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de katıldığı canlı yayın programında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yapabileceğini öne sürdü.

 

"MHP BİTLİ YORGANI ÜSTÜNE ALMAK İSTEMİYOR"

MHP lideri Bahçeli'nin parti grup toplantısında "Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür" ifadelerini değerlendiren Saymaz, şu şekilde konuştu.

"Kamuoyunda MHP'nin yüzde 7'lik barajın altına ineceği ifade ediliyor. MHP'liler buna karşı çıksa da bunun aksi bir araştırma da henüz görmüş değiliz. Bu noktada MHP, AK Parti'nin ekonomi başta olmak üzere yaptığı yanlışların sorumluluğunu üstlenmek istemiyor. MHP bitli yorganı üstüne almak istemiyor. Sadece MHP değil Naci Bostancı'da bu yaşanan tablonun sorumluluğunu almak istemiyor. Dolayısıyla bu ittifakın önümüzdeki günlerde daha başka gelişmelere gebe olduğunun alameti demek. AK Partililer şunu diyeceklerdir 'MHP ile yürüttüğümüz ittifakla ayakta duruyor gibi görünsek de Kürt seçmen MHP'yi gerekçe göstererek bizden kaçıyor' diyenler daha çok sesini yükseltecektir.

"BİR SABAH ERKEN SEÇİM KARARI ALABİLİR"

O nedenle 'MHP hem sorumluluk almıyor hem de bizi eylem ve işlemlerle baş başa bırakıyor' diyerek şeklinde bir eleştiri dalgasının artacağını düşünüyorum. Bu açından bir sabah veya bir gece yarısı sayın Devlet Bahçeli'nin erken seçim yapma çağrısının veya Türkiye'yi o sürece sok ihtimalinin artığını düşünüyorum."

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA NE DEMİŞTİ

Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Cumhur İttifakı'nın dağılacağına işaret ettiği basın mensuplarıyla bir araya geldiği buluşmasında "Biz ittifakın bir mensubuyuz. Hükümetin çalışmalarıyla ilgili eksikleri varsa ya da onlardan istenen talepler varsa biz bunları iletmek durumundayız. Bu anlamda Hükümetin başarısı sonuç itibariyle ittifakı da etkileyecektir. Biz hükümetin ortağı değiliz. Bir hükümet ortaklığı, bir koalisyon yok ama biz ittifakız. İttifakın amaç ve çerçevesi başından beri belli, kararlılık da burada çok açık belli. Hükümetin başarılı olması, bizim için Milliyetçi Hareket Partisi açısından baktığımızda son derece önemli" demişti.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.