Beştepe'nin planı suya düştü! Özel görüşme sonunda iş tatlıya bağlandı

Beştepe'nin planı suya düştü! Özel görüşme sonunda iş tatlıya bağlandı

İYİ Parti'deki CHP'nin 'tekil söylem' rahatsızlığı siyaset kulislerine yansıdır. Paçacı'nın dünkü sözleriyle ortaya çıkan rahatsızlıkta Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmeyle çözüldü.

Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki adaylık çıkışlarına karşı cevap veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın ‘tekil söylem’ ifadeleri üzerinden başlayan rahatsızlığın giderildiğini belirtti.  

Ahmet Takan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olumlu bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

 

AKŞENER, KILIÇDAROĞLU BİR GÖRÜŞME YAPTI

“En sonda söyleyeceğimi en başta ifade edeyim; Millet İttifakı’ndaki “tekil söylem” rahatsızlığı giderildi.” diyen Takan, “İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa bir görüşme yaptı. Akşener, başta Cumhurbaşkanlığı adaylığı olmak üzere CHP’den gelen “tekil söylem”lerden duyulan tüm rahatsızlıkları Kılıçdaroğlu’na açık bir dille anlattı. İkili özel görüşmenin oldukça olumlu ve yapıcı bir havada geçtiğini duydum. Sonunda iş tatlıya bağlandı. (Bu olumlu havanın sonucunu aşağıdaki satırlarda aktaracağım). Meral Akşener, partisinin dünkü Genel İdare Kurulu toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden ayrıntılı olarak bilgiler aktardı.” diye yazdı.

Ahmet Takan’ın bugünkü “Millet İttifakı’nda “dil” ve “tekil hareket” sorunu çözüldü…” başlıklı yazısı şöyle:

“En sonda söyleyeceğimi en başta ifade edeyim;

Millet İttifakı’ndaki “tekil söylem” rahatsızlığı giderildi.

CHP’den gelen bazı çıkışlar İYİ Parti’de bir süredir rahatsızlıklara sebep oluyordu. İYİ Parti’deki bu sıkıntılar sadece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda yaptığı kişisel açıklamalardan kaynaklanmıyordu. Başka başlıklarda vardı. CHP sözcülerinin başta anayasa değişikliği ve seçim kanunu konusunda söylemleri de İYİ Parti’de homurtulara sebep oluyordu. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise partisi içinde meydana gelen tepkilere karşı “sabır” tavsiye ediyordu. Parantez içinde belirtmek isterim ki; Meral Akşener’de yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde  CHP’nin “tekil söylem”lerinden kendisinin de çok rahatsız olduğunu açık açık söylüyordu.

Peki sabrı taşıran son damla ne oldu?..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı bileşenleri olarak ortak bir masa etrafında toplanılmadan madde madde iktidar vaatlerini sıralamaya başlayınca Meral Akşener harekete geçti. İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa bir görüşme yaptı. Akşener, başta Cumhurbaşkanlığı adaylığı olmak üzere CHP’den gelen “tekil söylem”lerden duyulan tüm rahatsızlıkları Kılıçdaroğlu’na açık bir dille anlattı. İkili özel görüşmenin oldukça olumlu ve yapıcı bir havada geçtiğini duydum. Sonunda iş tatlıya bağlandı. (Bu olumlu havanın sonucunu aşağıdaki satırlarda aktaracağım). Meral Akşener, partisinin dünkü Genel İdare Kurulu toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeden ayrıntılı olarak bilgiler aktardı.

Cumhur İttifakı tarafından kaşınan ve Millet İttifakı’nda kriz havası gibi gösterilmeye çalışılan “tekil söylem” rahatsızlığının giderildiğinin kamuoyuna bir şekilde duyurulması Meral Akşener-Kemal Kılıçadaroğlu görüşmesinde kararlaştırıldı. Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya’nın dünkü köşe yazısına İYİ Parti siyasi işler başkanı Cihan Paçacı’nın demeci damga vurdu. Sarıkaya’nın “Tekil dağınıklık” başlıklı yazısından kısa bir bölüm aktaralım;

- Millet İttifakı parlamenter sistem hedefiyle bünyesel konsolidasyonu sağlamakla kalmadı, aynı ideali savunan yeni kurulan partileri de yanına çekti.

En azından onlarla birlikte hareket ettiği algısının kamuoyunda güçlü bir şekilde yerleşmesini sağladı…

Cumhur İttifakı ise bu durumu dağıtmak için Millet İttifakı bileşenlerini sürekli olarak “adayınız kim” minderine çekmeye çalıştı.

Şu kadarını söyleyeyim bunda da başarılı oldu.

Millet İttifakı bileşenleri arasındaki bütünlük dağıldı, mesele adaylık tartışması üzerinde dağınıklığa dönüştü.

Buna CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun en son örneğini “öğrenciler için 6 vaadinde” olduğu gibi tekil söylemlerinde rastlanmaya başladı.

Anlaşılan o ki bu politik dil ortaklar arasında alınmaya yol açmaya başlamış.

Aktarıldığına göre partilerin kurmay kadroları bu söylemden duydukları rahatsızlığı birbirlerine de iletmiş.

Nitekim İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı da dünkü sohbetimizde bu duruma dikkat çekti, “Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) son dönem sürekli tekil konuşuyor” dedi.

Paçacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençlere, esnafa, çiftçiye, KHK’lılara vaatlerde bulunuyor. Bu vaatler bizim açımızdan da olmaz şeyler, karşı çıktığımız durumlar değil. Ama biz ortak bir hükümet için ittifak halindeysek, en azından öncesinde bunları ortaklaşa kararlaştırmalı ve ortak bir dille birlikte açıklamalıyız. Madem birlikte bir hükümet kuracağız, bunları bize sordunuz mu? Öncesinde bir program yapmadan bu tür açıklamalar doğru değil. Bir taahhüt varsa, bunu CHP veya İYİ Parti yapacaksa, ortaklarıyla görüşmeli, karşılıklı görüş alındıktan sonra açıklanmalı…”

Konuştuğum bazı CHP kurmayları da benzer yakınmaların kendilerine de ulaştığını belirtti.

Anladığım şu ki durum CHP liderine de iletilmiş…

★★★

Evet…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na İYİ  Parti’deki rahatsızlıklar, aracılar veya kurmaylar arsında kurulan trafik ile değil bizzat Meral Akşener tarafından iletildi. Ki, bu ikili çok özel görüşme biter bitmez meyvesini verdi. Millet İttifakı’nın bileşenleri kurmaylar düzeyinde bir araya geldi. Yapılan toplantıda “ortak hareket” ve “ortak söylem” konusunda çok önemli kararlar alındı. Taraflar rahatsızlıklarını dile getirdi. Çözüm önerileri üretildi. Bundan sonra arka kapı diplomasisinin daha çok işletilmesinde karar kılındı.

Haydi size İYİ Parti ve CHP arasında yaşanan yoğun görüşme trafiğinden de çok ince bir kulis bilgisi aktarayım;

Abdullah Gül cephesinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun arasını bozma manevraları da boşa çıktı. Bu habere sadece Abdullah Gül değil Cumhur İttifakı ve yandaşları da çok üzülecek!..”

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.