CHP'li Kaya'dan flaş 'sınavsız memur' iddiası

CHP'li Kaya'dan flaş 'sınavsız memur' iddiası

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, KPSS sorularının Yediiklim Yayınevi'nin kitaplarında verilmesi skandalını gölgede bırakacak yeni bir iddiada bulundu.

Geçtiğimiz hafta KPSS'ye giren memur adayları, bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin kitaplarında ve bazı YouTube videolarında daha önceden verildiğini fark etti. Konuyu sosyal medyaya taşıyan kullanıcıların skandalı ortaya çıkarmasıyla birlikte gözler ÖSYM'ye çevrildi. ÖSYM konuyla ilgili "Kesinlikle gerçek dışıdır" açıklamasını yapsa da tepkiler dinmedi. Öyle ki dün gece yayımlanan Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün yerine atama dahi yapılmadı.

"4 KİŞİ İSTİSNAİ ATAMA İLE ÖĞRETMEN YAPILDI, BİRİNİN BELGESİ ELİMİZDE"

Gerçek Gündem'den Elif Ünsal'ın haberine göre, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, yaşanan bu skandalı gölgede bırakacak yeni bir skandal iddiasını ortaya attı. Kaya'nın iddiasına göre 4 kişi KPSS'ye girmeden öğretmen yapıldı. Konunun detaylarını öğrenmek için ulaştığımız Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“4 kişi KPSS’siz bir şekilde memuriyete atandı. Bu isimlerden bir tanesinin belgesi elimizde ancak diğerlerinin belgesi yok. KPSS’ye girmeden istisnai kadrodan Saray’da işe başlatılıp arkasından işe başlatılmışlar. Bir süre sonra da öğretmenliğe atanmışlar. Herhangi biriyle yakınlıkları olup olmadıklarını bilmiyorum ancak bu da önemli değil. KPSS’de soru çalarak insanları yerleştiriyorsunuz, bununla da yetinmiyor KPSS’ye girmeyen kişiler için istisnai kadro açarak Saray’a atadıklarınızı öğretmenliğe alıyorsunuz. Burada kimin yandaş olduğu önemli değil, uygulamanın kendisi problemli.”

 

SİSTEMİN VEHAMETİ: BAKANIN MAKAM ŞOFÖRÜ ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

CHP'li Yıldırım Kaya'nın aktardıkları, geçtiğimiz hafta yaşanan skandal olayı da yeniden hatırlattı. Bakan Mahmut Özer'in şoförünün önce istisnai kadrodan özel kalem müdürü yapıldığı, ardından da şube müdürü kadrosuna yerleştirildiği iddiası geçtiğimiz hafta çok konuşuldu. Konuyla ilgili CHP'li Tuncay Özkan, Bakan Mahmut Özer'e TBMM'de “950 bin öğretmen görevde yükselebilmek için mücadele ederken ve sınav beklerken şoförünüzün sınavsız torpille şube müdürü yapılması vicdanen sizi rahatsız etmemiş midir?” sorusunu yöneltmişti.

İSTİSNAİ MEMURLUK NEDİR?

İstisnai memur tanımı 657 sayılı Kanun'da yapılmış olmasa da Kanun'da yer alan diğer hükümlerden yola çıkarak, şöyle tanımlanabilir: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi dışında kalan tüm hükümlerine tabi olan memurdur. İstisnai memurluk, DMK'nın atamaya, sınavlara, kademe ilerlemesine ve derece yükselmesine ilişkin düzenlemeleri dışında özgülenen ve derece aylığı ile atama yapılabilen memurluklardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.