çöplerden dolar ve euro topluyorsunuz

çöplerden dolar ve euro topluyorsunuz

DEVA Partisi lideri Babacan, İstanbul'da geri dönüşüm atık toplayıcılarını ziyaret etti.

Atık yönetimine dikkat çeken Babacan, bir kağıt toplayıcısıyla dialogunda, 'Atık yönetimi önemli bir iş ve dünyada da gittikçe önemi büyüyor. Çok kişinin ekmek yediği bir alan. Bunların hepsi milli servet, hepsi döviz. Bunları işlemezseniz, ekonomiye kazandırmazsanız bunun ağırlığı kadar Türkiye ithalat yapacak ve döviz gidecek. Siz aslında çöplerden dolar ve euro topluyorsunuz' ifadelerine yer verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Babacan, İstanbul’da partisinin Sancaktepe İlçe Başkanlık binası açılışının öncesinde kağıt toplayıcılarını ziyaret etti. Babacan’ın ziyareti esnasında konuşan işçilerden biri, “ AK Parti bizi sadece büyükşehir seçiminde çağırdı” diyerek sitem etti.

Babacan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"SESİMİZE KİMSE CEVAP VERMEDİ, BİZİM HAKLARIMIZI EN İYİ YÖNETEN KİŞİYE OY VERECEĞİZ"

Kağıt toplayıcılardan işçi Mahmut Aytar ise şunları söyledi:

“İç Anadolu’dan bir tane milletvekilini aradım, benim bir sorunum var diye. ‘Urfa’daki milletvekilini arayın’ dedi. Ben A şehrinden B şehrine gitmeden talebimi sana veriyorsam, oyumu sana veriyorsam vekil olarak beni temsil ediyorsun. Ama ben notere yazılı imza sirküsü vermedim. Sadece bir pusulanın altına mühür bastım. Beni temsil ediyorsan, ben seni arıyorsam değil İç Anadolu; İstanbul, Erzurum; nerenin milletvekili olursan ol benim telefonuma cevap vereceksin.

Beş dakikada olsa benimle konuşacaksın. Milletvekillerimizi aradık kimse sesimize cevap vermedi. Valilik’ten randevu talep ettik kabul etmedi. Ümraniye Belediye Başkanından randevu talep ettik kabul etmedi. Bizi en iyi yöneten, bizim haklarımızı en iyi düzelten kişiye biz oyumuzu vereceğiz. Her daim biz buna razıyız.”

"ÇÖPLERDEN DOLAR VE EURO TOPLUYORSUNUZ"

Atık yönetiminin önemini vurgulayan Babacan ise şöyle konuştu:

“Atık yönetimi önemli bir iş ve dünyada da gittikçe önemi büyüyor. Bu konunun Türkiye’de de düzenli bir şekilde ele alınması lazım. Çok kişinin ekmek yediği bir alan. Bunların hepsi milli servet, hepsi döviz. Bunları işlemezseniz, ekonomiye kazandırmazsanız bunun ağırlığı kadar Türkiye ithalat yapacak ve döviz gidecek. Siz aslında çöplerden dolar ve euro topluyorsunuz.”

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.