Cumhur İttifakı için bomba analiz: Muhalefet rahatça alt edebilir

Cumhur İttifakı için bomba analiz: Muhalefet rahatça alt edebilir

Bloomberg tarafından hazırlanan bir analizde, "Kötü ekonomik gidişat 2023 seçimlerinde hükümete verilen desteğin azalmasına neden oldu" yorumuna yer verildi.

Bloomberg, Türkiye'deki derin ekonomik kriz kapsamında gıda fiyatlarındaki büyük artışlar üzerinden ortaya çıkan siyasal ve sosyal atmosfer ile ilgili önemli bir analiz hazırladı.

Bloomberg, " Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalif olanlar, popülaritesini azaltmak için bir fırsat yakaladı" ifadelerine yer verildi.

Kasım ayı enflasyon rakamının yüzde 20,7'ye tırmandığının belirtildiği analizde, "Gıda fiyatları ortalama yüzde 27,1 arttı. Birçok temel ürünün üzerindeki fiyat etiketleri, durumun daha da kötüye gittiğini gösteriyor. Etiketleri değiştirmek için yarışan süpermarket çalışanlarının videoları internette viral hale geldi" ifadelerine yer verildi.

Bloomberg'ın AKP iktidarına yönelik analizinde "Fiyatlardaki artışın büyük ölçüde, Erdoğan'ın baskısı altındaki Merkez Bankası'nın kararıyla, liradaki rekor düşüşten kaynaklandığı" kaydedildi.

"2023 SEÇİMLERİNDE DESTEK AZALDI"

Analizde, "Erdoğan'ın “yeni modeli” Türkiye'deki birçok  hanenin yaşam standartlarının düşmesine ve ufukta beklenen 2023 seçimlerinde hükümete verilen desteğin azalmasına neden oldu" diye ifade edildi.

"CUMHUR İTTİFAKI'NI MUHALEFET RAHATÇA ALT EDEBİLİR"

Erdoğan'a yönelik desteğin 2015'teki seçimlerde rekor seviyede düştüğüne ve AKP'nin yüzde 39 seviyesine gerilediğine dikkat çekilerek Metropoll'ün kasım ayı anketine vurgu yapılan analizde, "Son aylarda yapılan kamuoyu yoklamalarının çoğu, Millet İttifakı'nın seçimlerde Erdoğan liderliğindeki ittifakı rahatça alt edeceğini gösteriyor" denildi.

SEÇMENLERİN ÖFKESİNİ SAVUŞTURMAK İÇİN...

"İktidar partisi ve hükümet yetkilileri, Cumhurbaşkanı'nın hayatını kolaylaştırmıyor" değerlendirmesinin yapıldığı analizde şu ifadeler kullanıldı:

"Görünen o ki, Erdoğan seçmenlerin öfkesini savuşturmak için fiyat artışlarının sebebini stokçulara yükledi. Yaşam standartlarındaki düşüş, Erdoğan'ı eleştirenlerin bazılarını inisiyatifi ele geçirmeye sevk etti."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.