Cumhurbaşkanı'nın zorlamasıyla aday belirlemek zorunda değiliz

Cumhurbaşkanı'nın zorlamasıyla aday belirlemek zorunda değiliz

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalara yönelik "Şu anda bu konunun konuşulmasını biz doğru bulmuyoruz, seçim kararı alınır, bir araya geliriz kararı da veririz

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalara yönelik "Şu anda bu konunun konuşulmasını biz doğru bulmuyoruz, seçim kararı alınır, bir araya geliriz kararı da veririz. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın zorlamasıyla bugün bir aday belirleme mecburiyetinde değiliz" dedi.

Altılı masanın adayının kim olacağıyla ilgili tartışmalar ve baskın seçim ihtimali gündemden düşmezken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin bu konular hakkındaki sorularını yanıtladı. Saadet lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhalefete adaylık üzerinden yüklenmesine yönelik "Şu anda bu konunun konuşulmasını biz doğru bulmuyoruz, seçim kararı alınır, bir araya geliriz kararı da veririz. Biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın zorlamasıyla bugün bir aday belirleme mecburiyetinde değiliz" diye konuştu.

BASKIN SEÇİM

Karamollaoğlu, tartışılan konularla ilgili şunları söyledi:

"Baskın seçim ihtimal dâhilinde, değil diyemeyiz. Belirtiler hızlanırsa çalışmalarımız da elbette hızlanacaktır. Seçime hazırlık dediğimizde zaten biz bir numaralı mesele olarak “seçim güvenliğini” görüyoruz. Burada güçlük çekilen bir husus var. Maalesef iktidar bazen aşiretlere vesaireye Güneydoğu'da resmi devlet yetkilileri vasıtasıyla etki etmeye çalışıyor, muhalefetten aday olanı caydırmaya çalışıyor. Biz isim isim kimlere nasıl baskı yapıldığını biliyoruz. Bir numaralı meselemiz sandıklara hâkim olmak, hileyi önlemek, böylece Meclis'te halkın iradesinin yansımasını teminat altına almak. Tabii biz kaybedebiliriz de, yüzde yüz kazanırız diyemeyiz ama yüzde 99.99 kazanırız diyorlar.

ADAYLIK TARTIŞMALARI

Mesele Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olarak görülüp görülmemesi değil, biz bu konuyu 6'lı masada henüz hiç görüşmedik ve bu konunun şu anda gündeme getirilmesinin bir fayda sağlamayacağı kanaatindeyiz. Şu anda bu konunun konuşulmasını biz doğru bulmuyoruz, seçim kararı alınır, bir araya geliriz kararı da veririz.

Sayın Kılıçdaroğlu alenen “Ben istiyorum” demedi ama kendi partisinin içinden bazıları “Bizim adayımız odur” dediler. Bu kendisinin de isteyip istemediğini göstermez ama biz tekraren diyoruz ki biz Sayın Cumhurbaşkanı'nın zorlamasıyla bugün bir aday belirleme mecburiyetinde değiliz. Bu doğrudan doğruya Kılıçdaroğlu'yla alakalı bir konu değil, prensip olarak kararımız böyle.

Aday belli değil, seçim tarihi açıklandığı zaman hemen yetkililer bir araya gelir, bu açıklamayı yaparız ama seçim tarihi açıklandıktan sonra. Ve elbette her parti bu konuyu kendi yetkili organlarında görüştükten sonra kanaatlerini belirleyecektir ama prensip olarak biz cumhurbaşkanı adayının tek aday olmasının doğru olacağı kanaatimizi ifade etmiştik, o kadar."

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.