Erdoğan, 128 milyar doları konuşmamak için grup toplantısı yapamadı

Erdoğan, 128 milyar doları konuşmamak için grup toplantısı yapamadı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın Merkez Bankası'nın kayıp 128 milyar dolar rezerviyle ilgili yaptığı açıklamaların hepsini tutarsız olarak niteledi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '128 milyar dolar nerede?'

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın Merkez Bankası'nın kayıp 128 milyar dolar rezerviyle ilgili yaptığı açıklamaların hepsini tutarsız olarak niteledi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '128 milyar dolar nerede?' sorusuna cevap vermemek için geçen hafta çarşamba günü grup toplantısı yapmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Siyasetin gündeminden düşmeyen Merkez Bankası'nın (MB) kayıp rezervi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. '128 Milyar Dolar nerede?' sorusunun peşini bırakmayan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu soruya cevap vermemek için geçen haftaki grup toplantısını yapamadığını öne sürdü. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

Belediye başkanlarımız bu süreçte ellerinden gelen çabaları gösteriyorlar. Söyledim bizim belediyelerin olduğu yerde ilde, ilçede, büyükşehirde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Telefonlarınız 24 saat açık olacak kim yardım talebinde bulunuyorsa gece gündüz saati fark etmez o eve gidilecek. Biz bu topraklarda yaşayan herkese eşit hizmet götüreceğiz. Yardımı nasıl yapacaklar? Bir elin verdiğini diğeri görmeyecek. Düzenli olarak her hafta bütün belediye başkanlarımızdan verileri alıyoruz. 

''KİBİRLE DEVLET YÖNETİLEMEZ''

Bir salgın dönemindeyiz her bir vatandaşımızın canı çok değerlidir. Her vatandaşımızın salgından sağ salim kurtulması için herkesin üzerine düşen görevler var ve bunların yapılması gerekiyor: Salgın başladığından bu yana olayı politik malzeme yapmamaya özen gösterdik. Nelerin yapılması gerektiğini ifade ettik. Bu sorun hepimizin ortak sorunuydu. Bilim kurulu vardı bilim kurulu bize ayrıca güven veriyordu. Biz sözlerimize hep öneriyle başladık.

Bu ülkede herkesin bu hasarı bu salgını en az hasarla atlatması bizim ortak hedefimizdi. Yine dedik, tasarruf yapın, toplumun her kesimi bu fedakarlığı yerine getirsin. Herkes fedakarlık yaptı, manavı, taksicisi, servisçisi herkes üzerine düşeni yaptı, sarayda oturanlar üzerlerine düşeni yapmadı. Kibirle bir devlet yönetilmez!

AKP VE MHP SEÇMENLERİNE SESLENDİ: SEN FEDAKARLIK YAPIYORSUN, OY VERDİĞİN İNSANLAR FEDAKARLIK YAPMIYORLAR

Biz fedakarlığı toplumun her kesimi yapsın dedik. Sarayın beslemeleri o fedakarlığın dışında kaldılar. Havaalanlarını yapanlar köprüleri yapanlar, dolarla, yolları yapanlar, aylıklarını dolarla garanti altına alanlar. bunlar hangi fedakarlığı yaptı? Bu soruyu iktidara sormuyorum, bu soruyu esnafa, emekliye sormuyorum bu soruyu geçen seçimlerde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy verenlere soruyorum. Bu beyler milyarları aldılar, hangi fedakarlığı yaptılar? Sen fedakarlık yapıyorsun, oy verdiğin insanlar fedakarlık yapmıyorlar, kibir abidesi olarak saraylarında oturuyorlar. Buna izin vermememiz gerekiyor arkadaşlar. O uçakla yetmiyor 3 tane daha Mercedes alıyorsun. Neyinize yetmiyor!"

"YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ BU MEMLEKETE?"

Bu kamu özel iş birliği milleti iliklerine kadar sömürüyor. İktidar olduğumuzda yapacağımız ilk iş bunların tamamın kamulaştırmaktır. Bugün doğan çocuğun evladına bile yük getiriyorlar. Yazık günah değil mi bu memlekete? Bu memleket bu kadar sahipsiz mi? Vatandaşlarımız o köprülerden, o havaalanlarından onların istediği parayı ödemeden geçecek. Devletin soyulmasına izin vermeyeceğiz!

"HÂLÂ ONUN PARTİSİNE OY VERMEYE DEVAM MI EDECEĞİZ!"

Dedim ki devleti yönetenlerin örnek olması lazım. Peki nasıl örnek olacak? Genelge çıkarıyorsun, ,illerde barolar kongre yapmasınlar, tamam yapmadılar, ama sen yapıyorsun! Bir de salon lebalep doldu diye övünüyorsun. Efendim barolar kendi genel kurullarını yapmayacak! E sen kendi genel kurulunu yapıyorsun! Üstelik insanlar sırt sırta. Dün 341 vatandaşımız hayatını Covid-19 dolayısıyla kaybetti. Sorumlusu kim? Bu soruyu geçen seçimlerde AK Parti'ye Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy verenlere soruyorum. O kongreleri yapanların vebali, günahı yok mu? O insanlar sokağa çıktılar, binlerce insan Kovid-19 oldu. Yoğun bakımlarda yer yok. Torpiliniz varsa yer bulabiliyorsunuz. Peki ülkeyi bu hale getirenlerin sorumluluğu yok mu? Hâlâ onun partisine oy vermeye devam mı edeceğiz! İsraf merkezi oldu, devam ediyorlar, Türkiye'nin itibarını sıfırladılar. Böyle bir tablo olduğu zaman Türkiye'ye turist gelir mi arkadaşlar!

"ESNAFI BİTİRDİLER, TURİZMCİYİ DE BİTİYORLAR"

Esnafı bitirdiler turizmciyi de bitiyorlar. Bu tablo Türkiye'ye turistin gelmesini engelliyor. Oysa turizm bizim için çok ama çok önemli. Bacasız sanayi diyoruz. Cariye açığı kapatan turizm, pek çok alana baktığınız zaman turizm 54 farklı alana katkı veriyor. KÇÖ'nün tekrar gelmesi lazım.

"TOPLUMUN GÖZÜNDEN KAÇAN BİR ŞEY YAPTILAR"

Toplumun gözünden kaçan bir şey yaptılar. Bankalardaki mevduat faizine uygulanan spotajı düşürdüler. Kısa çalışma ödeneğinden kaç kişi yararlanıyordu? 1 milyon 139 bin kişi. İşsizlik tehlikesiyle karşı karşıya getirdiler. Bakın 6 aya kadar  olan hesaplar için yüzde 15'ten yüzde 5'e düşürdüler. Bir yıla kadar olan vadeli hesapları 2'den 3'e düşürdüler. Peki aldıkları spotaj nereye gidiyor? Vergi olarak bütçeye gidiyordu. Peki işçi için ödenen KÇÖ nereden karşılanıyordu? İşçinin kumbarasından. Bu neyi gösteriyor? Hükûmet rantiye sınıfına çalışıyor. Ve u gerçeğin herkesin bilmesini isterim.  Soygun düzenini teşvik eden bu iktidar emekli için, işçi için çalışmıyor rantiye için çalışıyor. Yine de ben Erdoğan'a öneride bulunmak isterim. Kardeşim turizmcileri çağır çözüm önerilerini dinle ve gereğini yap. 

Turizm sektörü Türkiye için çok önemli. Gelen her turizm tarım, sanayi sektörüne destek veriyor, işçiye destek veriyor ve Türkiye buradan büyük emek harcamadan dolarlar kazanıyor. Ama turizme düşman olanlar böyle bir tabloyu önümüze koyuyorlar.

FİRMASININ ÜRETTİĞİ DEZENFEKTANLARI KENDİ BAKANLIĞINA SATAN BAKAN PEKCAN'A TEPKİ

Burada Can Özçelik imzasıyla bir haber yayımlandı. Ticaret Bakanı ve kocası ikisi şirket kurmuş dezenfektan üretiyorlar. Kime satıyorlar? Kendi bakanlığına. Allah aşkına ne hale geldiğimizi görüyor musunuz!. Bakan ol şirketin var sürekli şirketinden mal al. Sonra bunu ahlak diye millete sak. Sonra bunu milletin önünde söylenecek tek kelime etmeyeceksin! AK Parti'ye oy veren değerli kardeşlerim, bakın Türkiye nasıl yönetiliyor, kimlere hangi imkanlar sağlanıyor. Sen bu haber çıktıktan sonra çıkıp tek kelime bile etmeyeceksin! Bir yolsuzluklar ülkesi oldu Türkiye. E bu bakan niye sesini çıkarmıyor? E ben yukarıdakini örnek alıyorum diyor, e gençler de pudra şekeriyle idare ediyorlar, hepimiz malı götürüyoruz diyor. Vatandaş da seyrediyor diyor. Sözüm söz sizin burnunuzdan fitil fitil getireceğiz. İlk yapacağımız iş parlamentoya siyasi ahlak yasası getireceğiz. 

"PROTOKOL, ŞU ANDA KANUNSUZ BİR PROTOKOL"

128 milyar doların nereye gittiğini şuanda kadar nereye gittiğini bilmiyoruz. Birinci sorunun cevabını aldık. Bu satış hangi yöntemle yapıldı? Merkez Bankası çıktı açıklama yaptı, 21 Şubat  2017 tarihi itibariyle Hazine Müsteşarlığı ile Merkez Bankası arasında bir protokol yapıldı ve o protokole göre satıldı dedi. Bu protokolü dayandırdıkları kanun var onu da açıkladı ama onun 2. maddesi 2018 yılında 703 sayılı KHK ile iptal edildi. İptal edildi ama satışlar devam ediyor. Öyle tahmin ediyoruz, bilmiyoruz. Yani protokol şuanda kanunsuz bir protokol.

Malı götürmüşle milleti kazandıracaklar. Yer miyiz biz bunu? Yemeyiz yemeyiz.

Cemil Ertem bu da cumhurbaşkanının baş danışmanı, '128 milyar dolar hesabını nasıl yaptıklarını bilmiyorum ve bu hesaba ulaşamıyorum' Sen zaten ulaşamazsın senin dünyadan haberin yok. Adam malı götürmüş hesabı bilemiyorum diyor. Sen hesap bilmiyorsan ne arıyorsun cumhurbaşkanlığında? Erdoğan kendisine yağdanlık arıyor. Her söylediğini onaylayacak kişiler arıyorlar. Açıklama yaptıkça batıyorlar.

''KODOMANLARA PEŞKEŞ ÇEKTİLER''

Bu ülkede 128 milyar dolar arka kapıdan birilerine peşkeş çekildi. Kime sattıkları belli değil, kaça sattıkları belli değil. Arka kapıdan kodomanlara sattılar. Kim aldı bunları? Halka verdik diyor Canikli. Halka soruyorum, çiftçiye, taksiciye, sanayiciye, sordum. Vallahi billahi almadık diyorlar. Arka kapıdan veriyorsan zaten bunlara vermezsin. Bunu yaptılar. Eğer vatandaşlardan biri aldım diyorsa ben de göreyim o kişiyi. Toplumun önüne çıkan bir kişi bile yok. Arka kapıdan kime sattılar? Kodomanlara sattılar. Allah şahittir milletime söz veriyorum. Sandık gelecek, iktidar olacağız. O kodomanlardan fitil fitil hesabını soracağım.

"HAZİNE VE MALİYE BAKANI KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR"

(Lütfi Elvan'ın  açıklamalarına) 128 milyar doların satıldığını Hazine ve Maliye Bakanı kabul ediyor. Tamamen açık ve şeffaf deniyor. Valla bilmiyoruz. Hadi bana söylemiyorsun ekonomi yazarlarına söyle. Hadi bana söylemiyorsun MHP genel başkanına söyle. Senin yandaşın ona söyle parayı şuraya harcadık diye. Devam ediyor 'bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması açısından bu verilerin yayımlanmasında fayda görüyorum diyor. Tabii takdir merkez banaksının' Beyefendi takdir MB'nın da siz MB'ye bir şey bırakmadınız ki. Parayı MB satmadı ki! 'Satılan dövizler Hazine'nin MB'ndaki dövizleridir bir muhabir banka tarafından hazine adına piyasada satılmıştır' E sen de Hazine ve Maliye Bakanı'sın kardeşim sen açıkla. Bu ne yapıyor? Kendini kurtarmaya çalışıyor. MB neden bundan kaçtı çünkü suça ortak olmak istemedi. 'Alın kardeşim bir protokol yapalım parayı size verelim ne yaparsanız yapın bizi bulaştırmayın' dedi. İşin Türkçesi budur. O nedenle yaptıkları açıklamaların tamamı tutarsız. O nedenle geçen hafta çarşamba günü bu soruya cevap bekler diye Erdoğan grup toplantısı yapamadı."

Kaynak: Karar Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.