Erdoğan’a artık AKP’liler de inanmıyor…

Erdoğan’a artık AKP’liler de inanmıyor…

Barış Yarkadaş, Korkusuz'daki bugünkü köşe yazısında AK Partililerin de artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenmediğini yazdı.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş kaleme aldığı yazısında AK  Partililerin de artık Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a güvenmediğini yazarak, "Demek ki; bankada parası olan AKP’lilerin önemli bir kısmı da artık Erdoğan’ın sözlerine inanmıyor. Bu gerçek, Aksoy Araştırma’nın son çalışmasında da açıkça görülüyor. Araştırmaya katılan seçmenlerin yüzde 60’ı “Mevcut hükümetin ekonomiyi toparlayabileceğine inanmıyorum” diyor. " ifadelerini kullandı.

İşte, Gazeteci Barış Yarkadaş'ın dikkat çeken o yazısı:

"Erdoğan’a artık AKP’liler de inanmıyor…

Ben Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati gibi “Gözlerime bakın, ne görüyorsunuz?” demek yerine, “Rakamlara bakın, her şeyi göreceksiniz” demeyi tercih ediyorum. Bakmamız gereken ilk rakam ise BDDK’nın internet sitesinde yer alıyor.

TERSİNE AKIŞ

BDDK’nın verilerine göre, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Aralık gecesi duyurduğu “Kur Korumalı Mevduat’’ adlı ‘ürün’ bankada parası olan vatandaştan destek bulmadı. Erdoğan, “Bankadaki dövizinizi TL’ye çevirin’’ dedi ama sonuç istediği gibi olmadı. Hatta aksine; bankadaki döviz miktarı daha da arttı.

Zira; Erdoğan’ın açıklama yaptığı gece, bankalarda 259,6 milyar dolar tutarında bir döviz vardı. Yeni ürünün duyurulmasının ardından geçen üç günlük sürede, 259,6 milyar olan döviz oranı, 1.6 milyar dolar artarak 261,3 milyar dolara ulaştı. Kısacası; bankadaki parasını TL olarak tutan vatandaşların bir kısmı da bırakın dövizden TL’ye dönmeyi, aksine parasını TL’den dolara ya da euroya çevirdi.

RAKAMLAR ORTADA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kanal kanal dolaşarak pazarlamaya çalıştığı bu yeniymiş gibi görünen eski ve çökmüş politikanın tutmadığı rakamlarla da ortaya çıktı. Demek ki; bankada parası olan AKP’lilerin önemli bir kısmı da artık Erdoğan’ın sözlerine inanmıyor. Bu gerçek, Aksoy Araştırma’nın son çalışmasında da açıkça görülüyor. Araştırmaya katılan seçmenlerin yüzde 60’ı “Mevcut hükümetin ekonomiyi toparlayabileceğine inanmıyorum” diyor.

VATANDAŞA KIZIYORLAR

Çok bilinen bir sözdür: “Ekonominin patronu güvendir’’ derler. AKP iktidarı, ekonomide güvenilir olma şansını çoktan kaybetti. Küçücük tasarrufu olan yüzbinlerce kişi, AKP’nin “oynak politikaları’’ yüzünden büyük zarara uğradı. AKP’li yetkililer ise özür dilemek ve zararları tazmin etmek yerine, küçük tasarruf sahiplerini suçladı ve “Dolarla ne işiniz var?” diyerek bir de vatandaşı azarladı.

BANKA ÇALIŞANLARINA TALİMAT!

Artık öyle çaresiz ve sıkışmış bir haldeler ki; ne diyeceklerini ve ne yapacaklarını bilemez haldeler. Ortaya koydukları son politika da halktan yüz bulmayınca, çareyi bu kez kamu bankaları personeline talimat vermekte buldular. Kamu bankalarının yabancı paralarla ilgilenen birimlerinde çalışan personele, önceki gün “Her personel her gün 3 kişiyi ikna ederek mevduat sahiplerinin yabancı parasını TL’ye çevirecek çalışma yapsın. Bunlar da her gün raporlansın” talimatı verdiler. Şu an kamu bankalarında çalışan personeller, her gün en az 3 kişiyi dövizlerini TL’ye çevirmeleri için ikna etmeye çalışıyor.

AKP’NİN İŞİ ÇOK ZOR

Yukarıda özetlemeye çalıştığım tablo, AKP’nin ekonomi gemisini karaya oturttuğunun göstergesidir. AKP’nin Türk ekonomisini düzlüğe çıkarabilecek gücü de bilgi birikimi de yoktur. AKP, ekonomi konusunda kendi seçmeninin bile güvenini kaybetmiştir. Muhalefet partileri bu bağlamda güven verebilecek politikalar ortaya koydukları takdirde çekim merkezi olmaya başarabilecektir.

AKP’nin operasyonu ters tepti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi operasyon, AKP açısından bekleneni vermedi. AKP Ekrem İmamoğlu’nu hedefe koyarak “ CHP = PKK’’ algısı yaratmak ve Millet İttifakı içinde çatlak oluşturmak istiyordu. Bir hedef de AKP ve MHP’den kopan milliyetçi seçmenin CHP ve İYİ Parti’ye akışının önünü kesmekti. AKP’nin bu hedefi tutmadı. Öyle ki; hem sosyal medyada hem de yaygın medyada başlayan tartışma, CHP’nin lehine döndü."

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.