Erdoğan'a bir kötü haber daha: AKP, HDP'yi yakaladı

Erdoğan'a bir kötü haber daha: AKP, HDP'yi yakaladı

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin son anket sonuçları açıklandı. AKP, CHP, İYİ Parti, MHP ve HDP'ye "Asla oy vermem" diyenlerin oranına dikkat çekilen ankette vatandaşa ekonomi de soruldu.

Diken’de yer alan habere göre, MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar elindeki son anketin sonuçlarını Twitter hesabından paylaştı. Ankette hangi partiye oy verecekleri değil vermeyecekleri soruldu. HDP’ye asla oy vermem diyenlerin oranı yüzde 28,7 çıkarken bu oran AKP’de yüzde 27,7 olarak tespit edildi.

CHP için 15.7, MHP için de 3.7. İYİ Parti ise yüzde 0.8’le, seçmen için 'en az antipatik' parti.

Vatandaş gıda dışında kendisini en zorlayan zamların da sıralamasını yaptı. Buna göre gıda dışında vatandaşı en çok elektrik, su ve doğalgaz zammı zorluyor. Bunları kira zammı takip ediyor.

Öte yandan Hükümetin tarım politikalarına da seçmenden eleştiri var. Seçmenlerin yüzde 24.1'i hükümetin tarım politikalarını 'kötü', yüzde 32.3'ü ise 'çok kötü' olarak nitelendiriyor. Hükümetin tarım politikalarını 'iyi' bulanların oranı ise yüzde 28.3. 'Çok iyi' diyenler ise 6.1.

Sencar, bu sonuçların, kararsız seçmelerin AKP ya da HDP’ye gitmeyeceği şeklinde yorumlanıp yorumlanmayacağına dair soruya şu yanıtı verdi:

"Hayır, kararsızların üçte biri AKP kökenli (yaklaşık 6 puan). Bunun da yarısında Erdoğan bağlılığı devam ediyor. Özellikle 1.5 puanı sıkı Erdoğan bağlısı. Bu verinin en önemli sonucu toplumda İYİ Parti karşıtlığının çok çok az olması. Akşener’in merkeze yürüyüşü devam eder ve yüzde 13-15 direnç hattını aşabilirse bu özellik büyük avantaja dönüşebilir."

Kaynak: KRT TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.