Erdoğan'dan yurt sıkıntısı hakkında açıklama

Erdoğan'dan yurt sıkıntısı hakkında açıklama

Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak için Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yolculuk öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son dönemde yaşanan yurt sıkıntısı soruna da değinen Erdoğan

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere Atatürk Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamarda bulundu. 
Gündemdeki konuları değerlendiren Erdoğan, ardından ise basın mensuplarından gelen başta ekonomi ve yurt konusu olmak üzere çeşitli soruları yanıtladı. 

"YURTLARIMIZLA İFTİHAR EDİYORUM"
Yalnız şunu çok açık net söyleyeyim özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık. Şu anda bizim 1 milyona yakın yatak kapasitesi olan yurtlarımız var.

Bizden önceki dönemlerde böyle yurt söz konusu değildi. Bunları biz yaptık. Ve gayet de lüks yurtlar yaptık. Bu yurtlar çift yatak, bilemediniz 3 yataklı odalar olmak üzere gayet modern bir şekilde bu yurtlarımızı yaptık. Bu konuda da ben yurtlarımızla iftihar ediyorum.

"ABARTILACAK BİR SORUN YOK"
Ne yaparsa yapsın, kervan yürüyor. Ve yürüyeceğiz. Ve hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun bir şekilde öyle bir yalan atıyor ki 1 sene içerisinde bu sorunu bitirecekmiş. Zaten böyle abartılacak bir sorun yok ki. Şu anda bizim üniversite öğrencilerimize yönelik atılan bu adımlar hiçbir dönemde atılmış değil. Ve gayet başarılı bir şekilde yürüyor.

"ELİNİZE DİLİNİZE DURSUN YA"
Ayrıca Erdoğan, üniversite öğrencilerine verilen burs ve krediler için "Biz geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize dilinize dursun ya. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı" dedi.

"BÖYLE BİR ZULÜM VARSA"
Kendisine yöneltilen hayat pahalılığı ve fahiş fiyatlara değinen Erdoğan, "Bizim işimiz böyle bir adaletsizlik, böyle bir zulüm, böyle bir suiistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz." yorumu yaptı. 

BİZZAT İLGİLENECEK
Marketlerdeki farklı fiyatlar konusunda halktan gelen tepkileri değerlendiren Erdoğan,
"Şu anda da bizim atacağımız adım şu: Özellikle burada Ticaret Bakanımın sorunu biraz yoğun olacak. Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki denetimleri ciddi bir şekilde sürdürmek suretiyle, marketlerdeki fiyat farklılıkları vs. üzerine üzerine giderek ciddi fiyat farklılıklarını süratle kaldıracağız. Bunu inşallah ABD dönüşü işin üzerine kendim ilgilenmek suretiyle gideceğiz.” dedi.
Kaynak: Aykırı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.