Karamollaoğlu'dan AKP'ye faiz tepkisi

Karamollaoğlu'dan AKP'ye faiz tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın toplantısında iktidara ekonomi üzerinden eleştirilere bulundu. Karamollaoğlu, “Faize karşı olup olmadıkları bile belli değil.” dedi.

“Tarihimizdeki trajik bir olayı anarak başlamak istiyorum. İstanbul’da Rum vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen pogromun 66. yılını geride bıraktık. Ne yazık ki 6-7 Eylül olaylarında hoşgörüsüzlüğün, ırkçılığın en acı tecrübelerinden birini gördük. Yıllar sonra anlıyoruz ki yabancı düşmanlığının ortaya çıkardığı izler ve acı hatıralar üzerinden uzun yıllar geçse de kolay silinmiyor. 6-7 Eylül’de yalan bir haber üzerine başlayan olaylarda hayatını kaybedenleri bir kez daha anıyorum.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başta çocuklarımıza, öğretmenlerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah tüm öğretmen ve öğrencilerimiz için başarılı, sağlıklı ve mutlu bir yıl olur. Eğitimde son 20 yıl içinde ciddi bir mesafe katedemedik. İktidar tam 8 kere bakan değiştirdi, bir sistem oluşturulamadı. Türkiye'de, eğitimin ciddi bir nitelik sorunu bulunmaktadır. Yaptığımız araştırmaya göre vatandaşlarımızın yüzde 72,6'sı Türkiye'de nitelikli eğitim yapılmadığını ifade etmektedir. Vatandaşımız bunu görüyor. Maalesef eğitimdeki politikalar çocuklarımızı yarış atına dönüştürdü. Sürekli bir imtihana giriyor öğrenciler. Bu imtihanlara hazırlanırken de öğrencilerimiz bilgiyle değil, iyi puan almanın yollarıyla donatılıyor.

Eğitimde hedefimiz öğrencilerimizi hayata hazırlamak olmalıdır. Kendi seçtikleri sahada başarılı olmalarını sağlamak ve öğrencilerimizi vasıflı bir şekilde yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Öğretmenler arasındaki ayrımın mutlaka kaldırılması lazım. Ücretli öğretmenlik kalkmalı, her öğretmene aynı ücret verilmelidir. Bir ülkenin eğitiminin kalitesi öğretmenlerinin nitelikleri ile doğru orantılıdır. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli öğretmenler yetiştirme konusunda gerekli mesleki eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğiz.

Öyle bir sistemin içindeyiz ki hem üretici mağdur hem de tüketici mağdur. Aradaki fiyat farkını kimler hortumluyor kimse bu meselenin üzerinde durmuyor. 2021 enflasyon beklentisi yüzde 8 olarak duyurulmuştu. Ancak enflasyon bu beklentinin tam 11,25 puan üzerine çıkarak yüzde 19.25’e ulaştı. Ekonomi talimatla yönetilmez. Yanlış karardan doğru netice çıkmaz. AKP 2023 Vizyon Belgesinde; 2023 için yer alan 2 trilyon dolarlık milli gelir hedefinin bugün yüzde 50’sine bile ulaşamamış durumdayız. Bu ekonomi politikalarını değiştirmek lazım. Aksi takdirde bu politikaları değiştirmemekte ısrar eden iktidarı değiştirmek lazım. Öyle bir noktaya geldik ki artık borçsuz yaşayamıyoruz. Aldığımız borçların faizleri de bizi yiyip bitiriyor. 2023 yılında devletin ödeyeceği faiz tutarı; 304 milyar 500 milyon lira olacak. 2024 yılında ise 335 milyar 300 milyon liraya çıkacak.

Söylediklerimiz milletimizde ümitsizlik meydana getirmemeli. Her sorunun bir çözümü vardır.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.