Kendi adaylarını desteklemek için 'bakan israfı' yapıyorlar

Kendi adaylarını desteklemek için 'bakan israfı' yapıyorlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca'da yaptığı konuşmada seçim çalışmalarına katılan bakanlara tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bunlar şimdi kendi adaylarını desteklemek için 'bakan israfı' yapıyorlar.

17 bakana işi gücü bıraktırdılar 'Haydi İstanbul'a' dediler. Yurt dışından biri gelse Ankara'da bakan bulamayacak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Çatalca Halk Buluşması'nda konuştu. Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum için seçim çalışması yapan bakanlara tepki gösteren İmamoğlu, "Bunlar şimdi kendi adaylarını desteklemek için 'bakan israfı' yapıyorlar. 17 bakana işi gücü bıraktırdılar 'Haydi İstanbul'a' dediler. Yurt dışından biri gelse Ankara'da bakan bulamayacak." diye konuştu.

Yerel seçimlerin ardından 1 Nisan tarihinde bakanların Ankara'ya döneceğini belirten İmamoğlu, "Temennim 1 Nisan itibarıyla artık devlet adamı ciddiyetine yakışır hareket etmeleri. Bizim başka bir beklentimiz yok." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Çatalca'da o parti var diye buraya ayak atmayan 10 yıl 15 yıl uğramayan büyükşehir belediyesini ben biliyorum. Biz öyle yapmadık. Biz partizanlık yapmadık, yapmayız. Ben memleketimin hiçbir insanını birbirinden ayırmadım ki belediye başkanını birbirinden ayırayım. Bunlar öyle yapmaz.

'PARTİ DEVLETİ KURMAK İSTİYORLAR'

Bunlar parti devleti kurmak istiyorlar, söyleyeyim. Ama biz 100 seneyi aşmış, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş, Allah'ın bir lütfu, bir çift mavi göz gelmiş milletimizin atasıyla dedesiyle Cumhuriyeti kurmuş, bize emanet etmiş ve bize görev vermiş: "bu şehri, bu ülkeyi koruyun, insanlarına saygı gösterin." Cumhuriyet ne diyor? "Her insan eşit." Hiç kimsenin birbirinden farkı yok, şu kadar üstünlüğü yok.

'YÖNETİCİ VATANDAŞINA BAKARKEN HADDİNİ BİLECEK'

Cumhuriyet'te yönetici, gülerek bakar. Yönetici vatandaşına şefkatle bakar, yönetici vatandaşına sert bakamaz, talimat veremez, had bildiremez. Yönetici, Cumhuriyet'te vatandaşına bakarken haddini bilecek. Öyle oy verenmiş oy vermeyenmiş. O devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi 86 milyon yurttaş.

Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl "dur" dediysek, "dur" demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na yani 16 milyon insanın başkanına randevu vermemek, yanıt vermemek. Bu nasıl bir kibir? Onlar zannetti ki İmamoğlu'nu yok sayarsak, İmamoğlu'nun işlerine engel olmaya çalışırsak, İmamoğlu da yerine sinecek, bir dahaki seçimi de İstanbul'da kolayca alırız zannettiler öyle mi? Pışık.

Ben hayatımda bir tek şeyi hiç yapmadım. Asla yılmadım, ama yıldırdım, ama yıldırırım onu söyleyeyim.

'31 MART'TAN SONRA HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK'

31 Mart'tan sonra her şey çok güzel olacak, çok daha güzel olacak. Çünkü 5 yıl boyunca engelleyici tavrın işe yaramadığını görecekler bu pazar günü. Engellemenin yanlış olduğunu, o parti bu parti demenin yanlış olduğunu halkımız bunlara öğretecek. Milletin efendi olduğunu anlayacaklar.

'SEÇİMLERDEN SONRA GERİ ADIM ATACAKLAR'

Sonra hemen geri adım atacaklar. Yöntem değiştirecekler. Uyguladıkları planın yanlış olduğunu görecekler. Geri adım atacaklar hem de tam vites. Yıllarca imzalamadıkları projelerimizi tek tek imzalayacaklar. Engeller tek tek kalkacak. O yüzden 31 Mart'tan sonra her şey çok güzel olacak.

''BEN EKONOMİSTİM' DEDİĞİ GÜN YANDIK'

Yıllardır akla, bilime, ekonomi kurallarına aykırı işler yaptılar. Biz de ceremesini çekiyoruz. Emekli, çiftçi, öğrenci, evde anne ceremesini çekiyor. Bu politikalar neden oldu biliyor musunuz? Bir kişi çıktı "Ekonomiyi ben bilirim." dedi, yandık. "Ben ekonomistim" dedi mi? O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi.

'YAKINDA ENFLASYONU SUÇLARSA ŞAŞIRMAYIN'

Hatırlıyor musunuz bir bakan dedi ki "gözümüzdeki pırıltıya bakın" dedi. Ne pırıltı kaldı ne bakan. Şimdi ne diyor "İyi ücret veriyoruz ama 1-2 ayda eriyor." Yakında enflasyonu suçlarsa şaşırmayın. "Bütün suç enflasyonda" derse şaşırmayın. Şimdi o yüzden zam vermeye devam etmek zorunda. Enflasyon karşısında her şey eriyecek.

"Zam vermeye gerek yok. Nasılsa verdiğimiz eriyor." diyen bir ekonomi aklını biri bana öğretsin. Vallahi billahi biri bana anlatsın. Enflasyonu siz yarattınız. Hani faiz düşmandı? Faiz aldı başını gidiyor. Tutabiliyor mu faizi?

'KANAL FELAKETİNE PARA VERİYORLAR EMEKLİYİ BÜTÇEYE YÜK GÖRÜYORLAR'

Milyarlarca dolar bozdular sırf bu seçim için. Neymiş dolar artmayacakmış. Tutabiliyorlar mı doları euroyu? Tutamazlar. Enflasyon düşmez. Enflasyonu istediğin kadar suçla. Suçlu siz. Siz ekonomiyi yönetemediniz. Siz bir de kalktınız Kanal İstanbul projeleri için parayı vermeyi göze alıyorsunuz, ihaleleri yapıyorsunuz ama emekliye vereceğiniz birkaç lirayı emekliye fazla görüyorsunuz. Kanal felaketine para verirken güzel, emeklinin başı öne eğilirken ona vereceğiniz parayı bütçeye yük görüyorsunuz.

'ONLARIN DERDİ MİLLET OLSA MÜLAKATI KALDIRIRLAR'

Dertleri başka. Bakın onların derdi millet değil. Onların derdi millet olmaz. Onların derdi millet olsa emeklinin yanında olurlar öyle değil m? Onların derdi millet olsa mülakatı kaldırırlardı değil mi? Ama kaldırmazlar. Çünkü işlerine gelmez. İki tane laf diyecek "Mülakatı kaldırın." demiyor. Çünkü daha yapacakları kötülükler var. Bakın bir yıl geçti seçim geçeli. Verdikleri vaatleri tuttular mı? Sanki yokmuş gibi davranıyorlar.

'YAPTIKLARI TEFTİŞLERLE BİZE DÜRÜSTLÜK MADALYASI VERDİLER'

Eskiden "çalıyor ama çalışıyor" derlerdi. Biz onu yok ettik. "Hem çalmıyor hem çalışıyor." İşini yapacak bu memleketin yönetici. Bizden önceki 5 yılda 147 kez, çoğu da rutin denetleme yapmışlar büyükşehir belediyesinde. Bu kardeşinizi 5 yıl bile değil, 3 ayımızı çaldılar biliyorsunuz, tam 1019 kere soruşturmaya gelmişler. Uğur Dündar programda dedi ki "1 buçuk günde bir sana müfettiş gelmiş." Bir kapıdan giriyor, o daha çıkmadan öbür kapıdan öbürü giriyor. Ben bundan şikayetçi değilim.

Devlet işi yapıyoruz, tabii ki teftiş işi yapılacak. Ancak kendileri, kendilerine bunu yapmazken bize onun 10 katını yapmışlar. Yani aslında ne yaptılar biliyor musunuz? Bize dürüstlük madalyası verdiler. Dürüstlüğümüzü onlar tescilledi.

'KENDİ ADAYLARINI DESTEKLEMEK İÇİN BAKAN İSRAFI YAPIYORLAR'

Biz de onların yalanlarını tescilledik. Nedir yalanları? Hatırlar mısınız 2019'da "Gelirseler sosyal yardımları kesecekler." Biz 6 kat arttırdık. Kimin dürüst olduğunu kimin iftira attığını milletimiz gördü. Şimdi dürüstlük kazanacak. Vicdan kazanacak. Biz icraatçıyız. Biz halkçıyız halkçı. Bizim işimiz icraat, hizmet, yatırım. Onların işi ihanet, israf.

Bunlar şimdi kendi adaylarını desteklemek için "bakan israfı" yapıyorlar. 17 bakana işi gücü bıraktırdılar "Haydi İstanbul'a" dediler. Yurt dışından biri gelse Ankara'da bakan bulamayacak. Milletimiz öyle bir ders verecek ki, bunlar tam gaz geri, doğru Ankara'ya dönecekler 1 Nisan'da. Temennim 1 Nisan itibarıyla artık devlet adamı ciddiyetine yakışır hareket etmeleri. Bizim başka bir beklentimiz yok.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.