'Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için iki isim ile görüşüyor'

'Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için iki isim ile görüşüyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığı için iki isimle görüştüğü öne sürüldü.

Seçimlere iki yıl olmasına karşın erken seçim iddiaları giderek artarken muhalefet de olası bir baskın seçime hazırlık yapıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığı için iki isimle görüştüğü öne sürüldü. Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi bugünkü "Cumhurbaşkanlığı seçimi için iki yeni kulis" başlıklı yazısında çeşitli iddiaları dile getirdi.

Selvi öncelikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi Cumhurbaşkanlığı adaylığını "B planı" olarak tuttuğunu ve siyaset üstü bir isim aradığını aktardı. Kılıçdaroğlu'nun kendi ismini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adları çok öne çıkmasın diye ortaya sürdüğünü iddia eden Selvi şunları yazdı,

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kılıçdaroğlu’nun A planının, Millet İttifakı’nın da kabul edebileceği, siyaset üstü ortak bir isim olduğu söyleniyor.
Kılıçdaroğlu’nun bu nedenle iki isimle temas halinde olduğu ifade ediliyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın da bu temaslarda devrede olduğu söyleniyor.
Bu isimlerden birinin geçmişte AK Parti’de önemli görevler üstlenmiş biri olduğu ifade ediliyor. Hemen aklınıza Abdullah Gül ya da Ali Babacan gelmesin. Onlar değil, daha yıpranmamış bir isim olduğu söyleniyor."

Selvi ayrıca ABD'ye giden HDP heyetine de ayrı aday çıkarmamaları ve Millet İttifakı adayını desteklemeleri yönünde telkinlerde bulunulduğunu da aktardı.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.