Kılıçdaroğlu, ölümünün 14. yıl dönümünde Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı

Kılıçdaroğlu, ölümünün 14. yıl dönümünde Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı

BBP'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu, 14 yıl önce bugün bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Yazıcıoğlu'nu sosyal medyadaki paylaşımıyla anan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile olan fotoğraf

BBP'nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu, 14 yıl önce bugün bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Yazıcıoğlu'nu sosyal medyadaki paylaşımıyla anan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile olan fotoğrafını paylaştı ve Allah bana ömür verdiği sürece, rahmetlinin sevgili oğlu Fatih Furkan, yanıbaşımdan ayırmayacağım diğer bir yol arkadaşımdır. Merhum Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmayı birlikte sonuca vardıracağız" dedi.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu, 14 yıl önce bugün bir uçak kazasında yaşamını yitirdi. 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüştü.

Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil altı kişi Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulunmuştu. Yazıcıoğlu, ölümünden 6 gün sonra Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Kazanın oluş biçimi ve ihmaller ise uzun süre tartışılmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YAZICIOĞLU MESAJI

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Yazıcıoğlu'nun vefatının 14. yılı olması dolayısıyla sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu'nun kendisini ziyaret ettiği bir fotoğrafı paylaşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 14. yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Allah bana ömür verdiği sürece, rahmetlinin sevgili oğlu Fatih Furkan, yanıbaşımdan ayırmayacağım diğer bir yol arkadaşımdır. Merhum Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmayı birlikte sonuca vardıracağız."

'SİNAN ATEŞ'İN HESABINI BERABER SORACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu 2 gün önce de Ankara'da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşmüştü. Ayşe Ateş'in ziyaretine dair fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş suikastının araştıracaklarını yeniden vurgulamıştı ve "Bugün rahmetli Sinan Ateş’in eşi sevgili kızım Ayşe Ateş beni ziyaret etti. Sadece şunu söyleyeceğim: Allah bana ömür verdiği sürece, onu yanıbaşımdan ayırmayacağım, benim yol arkadaşımdır. Sinan Ateş’in hesabını beraber soracağız" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.