Kılıçdaroğlu'ndan İnsan Hakları Eylem Planı yorumu

Kılıçdaroğlu'ndan İnsan Hakları Eylem Planı yorumu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İnsan Hakları Eylem Planı hakkında, "Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen Apartman Görevlileri Buluşması’nda, dün İnsan hakları Eylem Planı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?” dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde düzenlenen 1. Bölge Apartman Görevlileri Buluşması’na katıldı. 

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Benim dostlarım vardır. O dostlarımın başında sizler gelirsiniz. Bütün apartman görevlileri, bütün işçiler benim dostlarımdır. Alın teri dökenlerin tamamı benim dostlarımdır. Ben size gelin oy verin diye çağrı yapmıyorum. Dikkat buyurun. Ben sizin sorunlarınıza talibim. Ben sizin  daha iyi bir yaşam sürdürmenizi istiyorum. Benim diğerlerinden farkım budur. Ben sizin inancınıza, kimliğinize saygılıyım. Sizin yaşam tarzınıza saygılıyım.  Ama sizin bir derdiniz varsa ben bu dertle dertlenmem lazım. Bu ülkede huzur için yaşayacaksak önce hanede huzur olacak” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin yaşam koşullarının hızla iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Apartman görevlisinin evi güneş görecek. Sizin hakkınız var. Sizin çocuklarınızın iyi eğitim alması lazım. Onların da iyi okullarda eğitim alması lazım. Üstün yetenekli çocuklarınız varsa devletin onlara destek olması lazım. Çocuklarınızın eğitimi ile ilgili bana ulaşabilirsiniz. Bakın belediye başkanlarımız var onlara ulaşabilirsiniz. Benim oğlum, kızım okusun birilerine muhtaç olmasın anne babanın en büyük kaygısıdır. Ankara’da bir dostunuz var. Onun adı Kemal Kılıçdaroğlu.”

SORUNLARINIZI MECLİS'TE GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu emeklilere verilen bayram ikramiyeleri ve taşerona verilen kadrolarla ilgili de, “Bu mücadeleyi taşeron işçiler için de verdim. Onlara da örgütlenin dedik. Zorla 1 milyon kişiye kadro aldırdık. Hala 300 bin kişi var. Onları da aldıracağız. Emekliye iki bayram ikramiyesi verilmesini sağladık. Bunun da kavgasını yıllar yılı verdik ve oldu. Şimdi sizin de kavganızı veriyoruz. Sizin sorunlarınızı da Meclis’te gündeme getireceğiz. Soru önergesi vereceğiz. Sizin hakkınızın hukukunuzun savunulması lazım. Onlar savunmazlar. Herkesin hakkını savunacağız.” ifadelerini kullandı.

ZOR BELA GEÇİNİYORLAR

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Sizin de tatil hakkınız var çocuklarınızla beraber. Dünyadan haberi olmayan bir milletvekili 6 ayda bir cep telefonu değiştirdiklerini, kapılarında arabalarının beklediğini söyledi. Siz sarayın beslemesi olabilirsin. Farklı yerlerden maaş alıyor olabilirsin. Bu insanlar ne yapacak zor bela geçiniyorlar. Ben isterim her apartman görevlisinin bir arabası olsun.”

19 YILDIR İNSAN HAKKI OLMADIĞINI KABUL ETMİŞ OLMUYOR MU?

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün yaptığı İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişkin de “Dün bir toplamı yapıldı insan hakları eylem planı diye. Sizin haklarınızı teslim etmeyen biri İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyor. ‘İnancından ötürü kimse hapse girmeyecek’ diyor. Hapiste böyle binlerce insan var. Eğer 19 yıl iktidarda olup şimdi İnsan Hakları Eylem Planı açıklıyorsa insan haklarının olmadığını kabul etmiş olmuyor mu?” diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.